MónTerrassa
300 km a l’Annapurna per lluitar contra el càncer
  • CA
Les cinc protagonistes que pujaran a l’Annapurna | Reto Pelayo Vida

!--akiadsense-->

Cinc dones d’arreu de l’Estat que han superat un càncer de mama esperen donar un “missatge d’esperança i superació i ser un altaveu” en el seu viatge a la vall nepalesa de l’Annapurna on recorreran a partir de novembre 300 quilòmetres en bicicletes tot terreny a més de 4.300 metres d’altitud cobrint la distància que separa les ciutats de Pokhara i Ho Manthang, capital del regne prohibit de Mustang, un desafiament “molt dur” per donar suport a la lluita contra aquesta malaltia.

Aquestes cinc dones seran les protagonistes de la quarta edició del Repte Pelayo Vida, presentat aquest dijous amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama i que discorrerà pels paratges d’un dels 14 ‘vuitmils’ del planeta. En les tres anteriors, les escollides van haver d’ascendir el Kilimanjaro, creuar l’Oceà Atlàntic en vela o caminar per l’Àrtic a 54º sota zero.

“És molt important llançar un missatge d’esperança i ser un altaveu. Volem insistir en el suport que necessitem. El repte és un desafiament molt dur, ens posarem a prova en condicions extremes. No és solament una prova física, també és un missatge d’esperança i superació, volem transmetre que hi ha vida després del càncer“, va afirmar emocionada Begoña Valderrama, una de les cinc dones que realitzaran el repte i portaveu del grup.

En aquest sentit, la madrilenya va deixar clar que aquest és un repte molt complicat, però que “cap és massa gran si s’afronta en equip”, al·ludint a la gran relació que han forjat entre ella i Gemma Fernández (Madrid), Lorena Fernández (Cartagena), Cecilia Bona (Saragossa) i Noelia Galán (Terrassa).

Tota l’aventura estarà gravada gràcies a ‘National Geographic’, que aquest any compleix 130 anys i que permetrà seguir els progressos de les dones “en xarxes socials” per emetre el documental complet al seu canal de televisió en 2019. I serà primordial el suport de l’organització ‘Cris Contra el Càncer’, que destinarà les ajudes derivades del repte a un nou projecte d’immunoteràpia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa