MónTerrassa
Dies de pluja a Terrassa i avís de situació de perill
  • CA

La pluja serà la gran protagonista a Terrassa els propers dies, i el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació de perill per intensitat. Les precipitacions afectaran tot el país els propers dies. Una de les comarques amb risc és el Vallès Occidental. Aquesta vegada sembla que la pluja no farà la “cobra al terme municipal egarenc”, un fet que s¡ha repetit tot l’any en els grans episodis de pluja. El risc és de 3 en una escala de 6.

Situació de risc a Catalunya

Llindar que es pot superar

Intensitat > 20 mm / 30 minuts

Descripció

Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Imatge de pluja. | delCamp.cat
Imatge de pluja. | delCamp.cat

Fins a primeres hores del matí, s’esperen precipitacions febles o moderades al quadrant nord-est, en són probables a la resta del litoral central i en són possibles a altres punts de l’interior, sobretot del Pirineu. A partir de llavors, s’espera precipitació en forma de ruixats o xàfecs de distribució irregular, sobretot a l’interior i al litoral sud i preferentment en zones de muntanya. La precipitació serà entre feble i moderada, localment forta a les comarques avisades. Anirà localment acompanyada de tempesta i de calamarsa. La quantitat de precipitació acumulada serà entre minsa i poc abundant, o localment abundant.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa i oscil·larà entre 12 i 17 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 16 i 21 ºC a la depressió Central i entre 18 i 23 ºC a la resta. La temperatura màxima baixarà de forma lleugera o localment moderada i se situarà entre 20 i 25 ºC al Pirineu, entre 27 i 32 ºC a Ponent i a les Terres de l’Ebre i entre 24 i 29 ºC a la resta.

Fins a primeres hores del matí el cel estarà molt ennuvolat o cobert al litoral i al quadrant nord-est, mentre que a la resta estarà poc o mig ennuvolat. A partir de mig matí creixeran nuvolades preferentment a punts de muntanya. A la tarda, la nuvolositat també augmentarà a la resta de l’interior. Amb tot, el cel quedarà mig o molt ennuvolat en general, o puntualment cobert sobretot al Pirineu, al Prepirineu i al nord-est.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa