MónTerrassa
La plaça de la Unitat canviarà l’escala de fusta per una rampa
  • CA

La plaça de la Unitat canviarà l’escala de fusta actual per una rampa. Aquesta és la principal novetat de les obres que s’estan duent a terme aquesta setmana en aquest espai ubicat a l’avinguda del Vallès, al carrer de la Pineda i al costat del pont de Les Arenes. L’alcalde Jordi Ballart ha manifestat que l’objectiu és aconseguir una zona “més accessible” alhora que es busca “millorar la connectivitat d’aquest espai” amb el barri.

La substitució de les escales de fusta existents per una rampa havia estat una llarga reivindicació veïnal liderada per l’activista Pablo Gómez, com ha reconegut el regidor de Manteniment Urbà, Parcs i Jardins, Raúl Ibañez. Els residents de les illes de cases pròximes reclamaven a l’Ajuntament que s’eliminés aquesta barrera arquitectònica, que impedia a molta gent -especialment gent gran, persones amb mobilitat reduïda, o famílies amb cotxets- que en fessin ús. I això que és una zona prou transitada, en ser una zona d’entrada al barri per aquells que volen anar o venen dels dos centres comercials al barri de Les Arenes-La Grípia-Can Montllor.

Plànol de la remodelació de la plaça de la Unitat de Terrassa | Aj. Terrassa

Una plaça poc utilitzada per estar-s’hi però sí per passar-hi

No és l’única queixa, veïns també demanen que s’aprofiti per fer les voreres més amples i un espai més agradable, ja que per la seva posició -entremig de carrers i sense cap element mobiliari ni zona infantil, està infrautilitzat. Només els propietaris de gossos en treuen profit. El projecte contempla la col·locació d’arbrat i també d’un parell de bancs de fusta.

Les afectacions de les d’obres tindran una durada aproximada de dos mesos. Amb un pressupost que sobrepassa els 60 mil euros, ja s’estan duent a terme el moviment de terres necessari i ja ha desaparegut el tram d’escales. Ben aviat i començarà a aparèixer la rampa d’un 6% de pendent i fet amb paviment de formigó. El projecte d’obres també contempla la col·locació de baranes i una vorera ample en paral·lel a l’avinguda.

Plaça de la Unitat de Terrassa | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa