MónTerrassa
La plaça del Pi, al barri de Can Gonteres de Terrassa, tindrà una nova pèrgola
  • CA
Plaça del Pi, a Can Gonteres | G.E.

!--akiadsense-->

L’episodi de vent del gener de 2015 va provocar la caiguda d’alguns dels arbres de la plaça del Pi de Terrassa, al barri de Can Gonteres, i es van perdre els elements que feien ombra en aquest espai central del barri. Aquesta plaça, situada al costat del Casal de barri, és un dels llocs més habituals de les celebracions socials del veïnat de Can Gonteres en activitats com la festa major o altres esdeveniments que duen a terme al llarg de l’any. Per aquest motiu, el veïnat havia demanat que es trobés una solució a la pèrdua d’espais amb ombra.

L’Ajuntament dóna ara resposta a aquesta necessitat amb la col·locació d’una pèrgola, actuació que s’emmarca dins el programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic, que s’ha posat en marxa aquesta setmana. La solució que s’ha trobat a aquesta situació ha estat la instal·lació d’una pèrgola formada per pilars metàl·lics i una tenso-estructura amb teixits especials resistents. Altres possibilitats que s’havien contemplat no es van considerar adequades perquè, o bé necessitaven la instal·lació de pilars al mig de la part pavimentada de la plaça, o no cobrien una superfície prou extensa. En aquest cas, la instal·lació que s’està realitzant presenta una aparença d’envelat.

Quatre pilars metàl·lics d’entre 4,5 i 2,5 m d’alçada sostenen una tenso-estructura tèxtil formada per quadrats d’un teixit resistent amb filtre solar de colors de les gammes dels verds i els marrons. Aquesta estructura tapa tota la superfície pavimentada de la plaça. Els treballs han estat encarregats a l’empresa Arquitectura Textil, SL., i compta amb un pressupost de 41.898,67 euros (IVA inclòs). Està previst que els treballs es perllonguin durant quatre mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa