MónTerrassa
La plaça de Cipriano García: d’espai degradat a pol d’atracció
  • CA
Una de les parets mitgeres que han estat protagonistes del projecte
Una de les parets mitgeres que han estat protagonistes del projecte | AV Sant Pere Nord

!--akiadsense-->

Aquest estiu, els veïns del barri de Sant Pere Nord de Terrassa van poder veure la primera fase de transformació de la plaça de Cipriano García, un espai que estava estèticament deteriorat. Un mural gegantí es va estrenar aleshores per adornar una de les façanes de l’edifici que donava a la plaça donant vida a un projecte de creació artístic i urbanístic. Des de l’Associació de Veïns, impulsors d’aquesta iniciativa, es va treballar perquè el “muralisme sigui una eina de transformació social i cultural” que ajudés als veïns a viure en directe i en primera persona la “metamorfosi” del mur.

No ha estat però l’únic canvi radical. Poc després, una altra paret mitgera veia com passava del gris a un impressionant dibuix d’un nen envoltat de llibres. La darrera fase del projecte s’ha finalitzat aquest dilluns, dia 23 de setembre, quan s’ha dut a terme la pintada de la pista de bàsquet de la plaça. L’associació ha aconseguit d’aquesta manera “generar una oportunitat de millorar aquest trosset de barri”.

Així ha quedat la pista de bàsquet un cop pintada
Així ha quedat la pista de bàsquet un cop pintada | AV Sant Pere Nord

!--akiadsense-->

Però no es volen aturar aquí, volen fer-ho extensiu a la resta del barri i, qui sap, potser de la ciutat, “creiem que és una estratègia de ciutat a explorar, amb un cost relativament moderat es pot transformar la ciutat de manera espectacular, a Sant Pere Nord ens estem ocupant d’obrir aquest camí”, ressalten. Per ara, poden mostrar-se satisfets de com ha canviat la plaça Cipriano García.

Sant Pere Nord crea murals urbans gegants
Sant Pere Nord crea murals urbans gegants | AVV Sant Pere Nord

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa