MónTerrassa
Una plaça del barri d’Ègara, víctima preferida dels botellots
  • CA

Una plaça del barri d’Ègara de Terrassa s’ha convertit en una de les víctimes preferides per fer-hi botellots. Veïns expliquen a Món Terrassa que la plaça Dolors Aleu, situada a tocar de la riera de Les Arenes, entre l’avinguda del Vallès i el carrer Periodista Grané, pateix un incivisme reiterat. No passa dia que no es trobin la zona dels bancs de fusta plens de papers i ampolles de vidre.

Tanmateix no és un incivisme diürn, és un incivisme lligat a les trobades de persones al vespre-nit que aprofiten que la plaça es troba en un espai que a aquelles hores no s’hi troba ningú per ocupar-li i muntar-hi festes. Com a resultat, l’endemà, les llaunes i ampolles de cervesa, els paquets de tabac i restes de menjar, queden totalment escampats per la zona.

Incivisme a la plaça de Dolors Aleu, al barri d’Ègara | Pedro G.

Un parc infantil ple d’ampolles i llaunes de cervesa

I és que aquesta plaça està majoritàriament delimitada amb tanques de fusta i el motiu és molt senzill: allà hi ha un parc infantil. Curiosament, o no, la zona on es produeixen els botellots és aquesta i no la de l’altra banda, fora dels jocs, segurament perquè queda més arrecerada de mirades inoportunes. Però justament per això, els veïns estan doblement preocupats per l’aparició constant de brutícia, perquè a més de causar una pèssima imatge i de ser insalubre, posa en perill la seguretat física dels seus fills i filles.

Demanen a l’Ajuntament, per una banda, que intenti millorar la neteja en aquest espai. Però també demanen a la ciutadania, i en concret a les persones que es concentren en aquest espai que no els pertoca, que es comportin, i que almenys recullin les deixalles que produeixen.

Incivisme a la plaça de Dolors Aleu, al barri d’Ègara | Pedro G.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa