MónTerrassa
El Pla Inuncat per pluges, en prealerta
  • CA

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat la prealerta del Pla d’emergència especial per inundacions (Inuncat). I el Servei Meteorològic de Catalunya (SEM) ha emès un Avís de Situació de perill per intensitat de pluja. Aquest dijous, a partir de migdia, es contemplen precipitacions intenses a bona part del país. Les pluges, que romandran presents fins ben entrada la nit, segons es veu als mapes es concentraran en el litoral i prelitoral entre el Maresme i el Baix Camp, i entre les comarques afectades hi ha el Vallès Occidental, i Terrassa, Matadepera, Rellinars, Vacarisses, Viladecavalls, Ullastrell i Castellbisbal han d’estar preparades per si, aquesta vegada, les tempestes no fan la cobra, com ha passat últimament.

El risc és de 2 en una escala de 6. La intensitat pot arribar als 20 litres d’aigua per metre quadrat només en trenta minuts. Les prediccions apunten que el matí de dijous serà tranquil, igual que el divendres. Paga la pena recordar que Terrassa viu un dels anys més secs des que es tenen registres.

Predicció general

Fins a migdia s’espera precipitació feble al vessant nord del Pirineu. Per altra banda, a partir de mig matí s’esperen ruixats a punts del Pirineu, Prepirineu, sobretot sector oriental, i a altres punts de la meitat est, del litoral i prelitoral central i punts del sector sud. En general seran d’intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats minses o poc abundants; malgrat això, al sector central del litoral i prelitoral és possible que siguin d’intensitat forta i abundants. La cota de neu baixarà dels 2.600 metres de matinada fins als 2.200 metres al final del dia.

Tant la temperatura mínima com la màxima serà entre lleugerament i moderadament més baixa, si bé localment el descens serà acusat. La mínima, en general, s’enregistrarà al final del dia. La temperatura mínima rondarà entre 1 i 6 ºC al Pirineu, entre 5 i 10 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 8 i 13 ºC al prelitoral i entre 12 i 17 al litoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa