MónTerrassa
El Pla d’Emergències de Terrassa per fer front a les nevades, en marxa
  • CA
L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha presidit aquesta tarda la reunió del Comitè d’Emergències Municipal | A.T.

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha presidit aquesta tarda la reunió del Comitè d’Emergències Municipal, duta a terme arrel de l’activació en fase d’alerta del Pla d’Emergències Municipal. El Comitè ha informat de les primeres mesures de coordinació entre els diferents serveis municipals i cossos de seguretat per fer front a les incidències que es puguin generar al llarg de les properes hores, durant l’episodi de neu que està previst.

Per aquest motiu, tots els serveis implicats han assistit a aquesta reunió per informar de la situació, així com dels dispositius preparats per a les properes hores, amb especial atenció a les persones fràgils o vulnerables, activant tots els recursos disponibles. A més de les mesures preses arrel dels avisos del CECAT, com la restricció de circulació de camions de més de 7,5 tones a tot el territori en vies interurbanes; la suspensió del transport escolar per demà a tot Catalunya; així com l’anunci que els centres educatius estaran en situació de no normalitat lectiva; a Terrassa, s’ha decidit suspendre demà el Mercadal de Martí L’Humà, que s’instal·la cada dimecres a l’avinguda de Béjar.

A més, aquesta tarda el servei de neteja i recollida de residus d’Eco-Equip ha quedat suspès. Per al torn de nit, segons com evolucioni la situació meteorològica es decidirà si es torna a activar el servei o no. La situació meteorològica ha portat a suspendre també totes les activitats esportives previstes per aquesta tarda i vespre, informant a tots els clubs i entitats esportives de la ciutat de l’activació de l’alerta. Per demà, segons la situació, alguna activitat també pot ser suspesa o alterada si continua nevant. Pel que fa a la mobilitat, el Servei de Gestió de l’Espai Públic (GEP) està realitzant un seguiment de les diferents reserves de sal que té distribuïdes per la ciutat, a més de realitzar diferents sortides quan és requerit. Terrassa compta amb 16 punts de distribució de sal a llocs estratègics del terme municipal per estendre a les principals cruïlles de la ciutat i a espais estratègics de les urbanitzacions.

Aquesta pot ser utilitzada per la ciutadania en cas de gelades per garantir les bones condicions a les seves voreres o als accessos a garatges. Durant la propera nit, el Servei de Gestió de l’Espai Públic (GEP) continuarà en alerta realitzant les sortides necessàries per a solucionar les possibles incidències que es puguin anar produint.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa