MónTerrassa
Pisos adaptats i Centre de Dia a Terrassa, principals reclamacions de Capaç
  • CA
La Biblioteca Central va acollir l’acte de presentació de Capaç | Alba Herrera

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, la Biblioteca Central de Terrassa va acollir la presentació de la Coordinadora Capaç, una entitat que lluita per defensar els drets dels infants i adults amb discapacitat intel·lectual. L’entitat va explicar la feina feta durant aquests dotze anys de funcionament, fruit de la unió de les AMPA de les escoles d’educació especial de la ciutat. Tanmateix, la xerrada volia sobretot donar a conèixer els projectes de futur i les necessitats que encara avui resten per cobrir.

Així, des de Capaç asseguren que en els darrers anys s’han aconseguit millores en alguns àmbits, però que encara hi ha molta feina a fer. En aquest sentit, consideren “urgent i imprescindible” que es construeixi el nou Centre de Dia i Residència, pendent des del 2006 alhora que cal “obrir més places als Centres Ocupacionals per a les persones que ho necessiten i que ara estan a casa seva en llista d’espera”.

Xerrada de la coordinadora Capaç a Terrassa | Alba Herrera

!--akiadsense-->

L’associació també aposta per impulsar “la creació de pisos adaptats i llars-residència per a la vida autònoma dels nostres fills”. Pel que fa a l’oci, recorden que “els parcs infantils de la nostra ciutat han de tenir molts més jocs inclusius per què els nens i nenes amb discapacitat hi puguin jugar com qualsevol altra” perquè creuen bàsic “continuar potenciant i ampliant els recursos d’oci i lleure en totes les etapes de la vida”.

L’accessibillitat en tots els àmbits (edificis, transport, cinemes, comerços…) i la necessitat de places de Centre de Respir a la nostra comarca perquè “els cuidadors puguin descansar i per situacions d’emergència familiar” són dos dels aspectes que Capaç també va posar sobre la taula i va reclamar a les administracions que tinguessin present

.

Presentació de Coordinadora Capaç | Alba Herrera

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa