MónTerrassa
Pintura anticorrosiva per protegir l’enllumenat públic de Terrassa

Terrassa aposta per utilitzar pintura anticorrosiva per protegir l’enllumenat públic dels carrers. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha acordat posar en marxa un pla de manteniment a base de pintura especial a les bases dels suports tipus columna i bàcul, per tal de millorar-ne la seva resistència i evitar-ne la ràpida degradació. Aquesta estratègia forma part del projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI) i és tracta d’un projecte que desenvoluparà l’empresa IMESAPI durant els pròxims 12 anys.

L’acció afectarà un total de 16.500 columnes i bàculs d’elements lumínics, dels quals avui en dia ja n’hi ha 1.400 que han estat subjectes a aquest tractament especial, ubicats en els barris de Sant Pere, Antic Poble de Sant Pere, Centre, les Arenes-Grípia-Can Montllo, Ca n’Aurell, Poble Nou-Zona Esportiva, Sant Pere Nord i parc de Vallparadís. Resten, doncs, 15.100 elements on encara cal actuar, que es realitzaran en els 12 anys de contracte acordat. La previsió és realitzar el tractament a uns 1.250 suports cada any. Es busca posar fi als efectes dels orins dels gossos, que produeixen amb el temps un deteriorament molt ràpid dels suports lumínics.

Consells contra la corrosió dels orins

El pla passa per prioritzar aquelles zones i barris que es troben més afectats per aquesta problemàtica. Es pretén, per una banda, protegir els suports que encara no estan corroïts; i per l’altra, detectar els que necessiten ser substituïts perquè han estat greument perjudicats per la corrosió.

Des de l’Ajuntament però afirmen que la solució no passa només per posar pintura per protegir l’enllumenat. Cal que les persones propietàries de gossos siguin conscients del dany que els orins provoquen i ajudin a evitar-lo. Per això es recorda que el millor és que es dissolgui l’orina aplicant-hi aigua. I no només s’hauria de fer en les bases dels pals d’enllumenat, sinó també en elements de parcs i jardins, carrers i façanes, que queden bruts i amb taques per aquest mateix motiu. D’altra banda, el Consistori recorda que els orins reiterats també poden malmetre la vegetació i els arbres.

Entre els consells que es dona a les persones propietàries de mascotes per fomentar la seva responsabilitat i afavorir una bona convivència, es recomana portar al gos per la banda de la calçada quan vagi per la vorera, per tal d’evitar que orini a les façanes. Igualment, es proposa als propietaris que ensenyin a les seves mascotes a orinar als embornals, o bé que es porti una ampolla d’aigua per tirar als llocs on la mascota hagi orinat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a abril 28, 2022 | 18:12
    Anònim abril 28, 2022 | 18:12
    Yo pondría a mas de un dueñ@ de perro a limpiar esquinas de viviendas
  2. Icona del comentari de: fat boy a abril 28, 2022 | 20:47
    fat boy abril 28, 2022 | 20:47
    Els recomano el sistema que feien servir a Oporto per evitar que la gent es pixes als portals, era simplement una lamina de ferro en forma de mig con amb la part estreta a dalt i l'ampla abaix, aixo de per si no evitava que es pixessin pero l'orina rebotava a la lamina i remullava l'incontinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa