MónTerrassa
Pilar Mateo i Rubí Solidari rebran els premis Drets Humans
  • CA

Va ser l’any 2015 quan l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) va crear els Premis Drets Humans per tal de reconèixer a persones i institucions compromeses amb el foment i la divulgació dels drets continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1948. Enguany, els V Premis Drets Humans han recaigut en l’advocada Pilar Mateo Lisa i en l’entitat Rubí Solidari, com a reconeixement a la seva gran tasca en defensa dels drets humans.

La lletrada Pilar Mateo ha merescut el guardó perquè en temps difícils ja defensava els drets i la dignitat de la dona en l’àmbit judicial, amb una veu femenina ferma i decidida, mantinguda al llarg de tota la seva trajectòria professional. Pel que fa a Rubí Solidari, es tracta d’una entitat que ha complert vint-i-cinc anys amb la finalitat de treballar intensament per la pau, la cooperació i el desenvolupament dels pobles del tercer món, així com la conscienciació de la ciutadania de Rubí cap aquells pobles.

D’altra banda, en el decurs d’aquest acte, organitzat per la Comissió de Drets Humans de l’ICATER, es lliurarà el Diploma de Justícia Gratuïta a l’advocada Rosa Cuadra, així com es farà també l’entrega al Casal de la Dona d’una aportació econòmica obtinguda en el marc del recent Cicle de Cinema i Drets Humans. I, juntament amb una actuació musical, també hi haurà una xerrada a càrrec de l’historiador Òscar Monterde sobre “Refugiats al Pròxim Orient: reptes de protecció dels drets humans”.

Els Premis Drets Humans ICATER 2019 s’entregaran aquest mateix divendres, dia 13 de desembre, en una cerimònia que tindrà lloc a partir de les 19 hores a la Masia Freixa de Terrassa, al Parc de Sant Jordi. L’acte és obert a tota la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa