MónTerrassa
El Pessebretest, el primer diorama que inclou un test visual
  • CA
El Pessebretest a la Sala Muncunill de Terrassa
El Pessebretest a la Sala Muncunill de Terrassa | COOOC

!--akiadsense-->

El Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) ha creat el Pessebretest, el primer pessebre que inclou un test visual. El pessebretest és un diorama gran que incorpora cinc proves visuals senzilles que poden detectar possibles alteracions visuals. Aquestes proves mesuren la visió del color, l’agudesa visual, la visió estereoscòpica, les tendències visuals -és a dir, si la persona té una tendència a la hipermetropia o a la miopia- i la funció macular. En aquesta última prova, si la persona no aconsegueix observar correctament els objectes o els veu deformats, es recomana la visita a l’oftalmòleg.

“Mitjançant l’observació d’aquest diorama els espectadors es poden fer unes senzilles proves que poden detectar alteracions visuals significatives. Tot i que es tracta de valoracions molt bàsiques són suficients per alertar de la necessitat immediata de visitar l’especialista visual”, destaca el president del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, Alfons Bielsa. “El pessebretest és una prova orientativa i només detecta alteracions visuals significatives. Superar-lo no implica prescindir de la visita de rutina a l’especialista de la visió. Per tal de cuidar la nostra salut visual, és imprescindible revisar-se la visió, com a mínim, un cop a l’any”, emfatitza Bielsa.

El pessebretest es pot visitar fins al 2 de febrer a la Sala Muncunill de Terrassa, en el marc de l’exposició extraordinària de l’Associació de Pessebristes de Terrassa en el 75è aniversari de l’entitat. Aquesta mostra complementa l’exposició oficial que es fa cada any al soterrani de l’atri de la Catedral del Sant Esperit de Terrassa, que agrupa un total de 15 pessebres. L’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, amb 300 socis, és una de les entitats més reconegudes en l’àmbit nacional i internacional en el món del pessebrisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa