MónTerrassa
L’IE Pere Viver es classifica per la final estatal de First Lego League
  • CA

Un equip de nois i noies de 3r d’ESO de l’Institut Escola Pere Viver de Terrassa s’ha classificat per la final estatal de First Lego League, que tindrà lloc el proper 2 d’abril a Torremolinos, Màlaga. Es tracta d’un programa internacional que promou l’interès per l’aprenentatge entre els joves convidant-los a participar en un projecte i competició de ciència i tecnologia. “Kaino”, nom de l’equip d’estudiants del centre educatiu terrassenc, viatjarà fins a Màlaga amb el seu robot de disseny i construcció pròpia per aconseguir un lloc a la gran final internacional del certamen.

L’edició de la competició d’enguany se centra en la millora dels sistemes de transport i mobilitat. El professor del centre educatiu Gabriel Blanes explica que la participació al programa gira entorn a dos àmbits de treball diferenciats, però que tenen una temàtica comuna.

El primer àmbit de treball consisteix en la realització d’un projecte d’innovació tecnològica. En el cas dels alumnes que han aconseguit la plaça per a participar a la final estatal, el seu projecte s’ha centrat en el desenvolupament d’una aplicació mòbil que permet la coordinació de les famílies en l’àmbit de la mobilitat escolar, augmentant l’eficiència dels desplaçaments i al mateix temps reduint el trànsit i la contaminació.

D’altra banda, l’altre àmbit de treball consisteix en el disseny, construcció i programació d’un robot, capaç de realitzar diferents tasques en un temps limitat. A la competició, els equips que són capaços de resoldre més tasques reben una major puntuació.

En el cas que l’equip de l’Institut Escola Pere Viver guanyés el certamen del proper 2 d’abril a Màlaga, els estudiants es classificarien per la gran final internacional de la competició a Houston, Texas, el proper cap de setmana del 23 i 24 d’abril. L’expectació al centre és molt gran, i el estudiants reben tot el suport de les seves respectives famílies, el professorat i la resta de companys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa