MónTerrassa
Pere Soler i Miquel Sàmper tornen a l’administració de la Generalitat
  • CA

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha nomenat aquest dimarts els egarencs Pere Soler nou director general de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i Miquel Sàmper membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya, l’òrgan consultiu de l’Administració de la Generalitat i dels ens locals. Així doncs, els dos terrassencs tornen a l’administració de la Generalitat.

Soler és l’exdirector dels Mossos d’Esquadra. Va estar al capdavant de la policia catalana el 2017 i va ser jutjat a l’Audiència Nacional juntament amb el major Trapero per l’organització de l’1-O. El nou director general de l’organisme també havia estat director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat (2013-2016) i després de deixar els Mossos d’Esquadra va ser assessor del Departament d’Empresa i Coneixement entre 2018 i 2021.

Llicenciat en Dret per la UAB, també ha estat president del Tribunal Arbitral de Terrassa i regidor de l’ajuntament de la ciutat entre 2011 i 2015. Professionalment ha exercit des de l’any 1992, per compte propi, d’advocat especialista en dret mercantil i europeu, i ha fet activitat docent en diferents escoles superiors d’estudis universitaris i col·legis d’advocats de Catalunya.

Per la seva banda, Miquel Sàmper és exconseller d’Interior de la Generalitat, càrrec que va exercir des del setembre del 2020 fins el maig de 2021. És llicenciat en dret i en ciències polítiques i de l’administració. Ha dedicat bona part de la seva trajectòria professional a l’advocacia, especialment en assumptes civils, penals i matrimonials.

El president de la Comissió Jurídica Assesora, on Sàmper n’ès membre, serà Jaume Vernet i Llobet. Llicenciat i doctor en dret per la Universitat de Barcelona, ha estat conseller secretari del Consell de Garanties Estatutàries del 2009 al 2013 i membre de la institució des del 2009 fins ara. La seva línia d’investigació principal és l’estudi del dret lingüístic, que s’emmarca dins de la recerca més general dels estats descentralitzats i federals. Té publicats treballs sobre dret europeu, ambiental i drets fonamentals.

D’altra banda, l’executiu també ha nomenat Marc Marsal, Meritxell Barnola, Lluís Corominas i Montserrat Peretó membres de la Comissió Jurídica Assessora.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un desori ben programat. a maig 10, 2022 | 19:53
    Un desori ben programat. maig 10, 2022 | 19:53
    Quan es va restablir la Generaitat, la meva àvia va dir" Ara haurem de pagar a dos governs" Llavors no ho vaig entendre; ara, veient la colla de portes giratòries, càrrecs d'assessors a tot arreu, llocs de treball atorgats a dit i demès, entenc perfectament el sentit de les seves paraules. Ella venia de la República d'abans de la guerra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa