MónTerrassa
Per què fer un ús prudent dels antibiòtics? Ho expliquen a Terrassa

Sensibilitzar sobre l’amenaça que la resistència als antibiòtics suposa per a la salut pública i fomentar l’ús prudent dels mateixos és l’objectiu de la jornada sobre l’ús prudent dels antibiòtics que se celebrarà el proper dimecres, 16 de novembre, a l’edifici Docent de MútuaTerrassa. Un any més, la Comissió d’Infeccions de MútuaTerrassa s’ha encarregat de la seva organització.

La presentació, prevista a les 13h, anirà a càrrec del Dr. Carles Fontcuberta, director-gerent de l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa i la Dra. Esther Calbo, metgessa adjunta del Servei de Medicina Interna i presidenta de la Comissió d’Infeccions de MútuaTerrassa. La jornada comptarà amb la presència del prestigiós Dr. José Miguel Cisneros Herreros, director de la Unitat Clínica de Malalties Infeccioses, Microbiologia i Medicina Preventiva de l’Hospital Universitari Virgen del Rocio i Virgen de la Macarena de Sevilla. En la seva ponència, qüestionarà si -en l’era de les resistències bacterianes- els Programes d’Optimització d’Ús dels Antimicrobians (PROA) d’Atenció Primària i de l’Hospital són la solució a aquesta problemàtica. Finalment, s’establirà un col·loqui entre tots els assistents.

Aquesta jornada se celebrarà en el marc del Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics, promogut des de fa uns anys per l’European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Es tracta d’una iniciativa que se celebra el 18 de novembre amb la voluntat de promoure un ús correcte dels antibiòtics per tal d’aturar el desenvolupament de bactèries resistents i aconseguir que mantinguin la seva eficàcia per a les generacions futures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa