MónTerrassa
La Pepeta es presenta com una defensa unitària de l’escola pública
  • CA
x
Reunió dels membres de la Pepeta | PEPETA

Més unides que mai en defensa de l’escola pública. Així s’han presentat la tarda del dimecres les AMPAs i AFAs de l’escola pública de Terrassa a la roda de premsa realitzada a l’Escola Sala i Badrinas, en el que va ser el tret de sortida de la Pepeta, la seva nova coordinadora local. La Pepeta, que compta actualment amb l’adhesió de 26 associacions del municipi (representant totes les etapes: bressol, primària i secundària), es va presentar a la premsa amb una breu explicació del seu origen, la lectura del manifest i l’explicació del que serà l’acte inaugural: la festa del diumenge 24 de Març a Vallparadís.

Apostant per una educació pública basada en sis pilars fonamentals – universal, equitativa, gratuita, excel·lent, compromesa i participativa –, la Pepeta va confessar estar “una mica espantada”. “Tenim una de les ciutats amb l’índex de segregació escolar més alt de Catalunya”, explicà Damià Hoyos, de l’AFA Bisbat d’Egara, una de les associacions impulsores. “Creiem que necessitem una molt millor planificació i un molt millor finançament”, a l’alçada de la tercera ciutat de Catalunya. “Ens hem de creure que som una ciutat educativa en tots els sentits”, va destacar Maria Prat, de l’AMPA Roser Capdevila. Desprès de mesos consolidant la coordinadora, conviden ara tot el municipi, i en particular les famílies que escolaritzen i pensen escolaritzar els seus infants a l’escola pública – “s’apropa la preinscripció, matriculeu-vos a la pública”, es va dir i repetir-, a venir a gaudir d’una jornada lúdica i reivindicativa el diumenge a Vallparadís. En concret, davant la carpa “del Picnic Jazz”, recordant l’esdeveniment del cap de setmana passat. Un diumenge ple d’activitats, amb diversos tallers a càrrec de les AMPAs i AFAs des de les 10h del matí, la presència de representants de la FAPAC, i amb el plat fort dels concerts de Xiula, un grup “que fa una aposta clara per temes educatius”, a les 12h, i dels músics locals “Toni & Tino”, a les 16h.

I ni el lloc triat per a la roda de premsa ni el de la festa són casuals: la proximitat, a tots els nivells, a l’Escola Sala i Badrinas, una solidaritat que esdevé “símbol d’unió entre les diferents AMPAs de Terrassa”. L’AMPA de l’escola, membre actiu de la Pepeta, també va prendre la paraula per presentar la seva campanya engegada el passat 15 de març, per la reivindicació d’un nou edifici en format Institut-Escola, desprès de 8 anys en barracons. “Vuit anys de lluita sorda, portes endins, que cal ara fer públic”, en les paraules de Dani Soto, un dels portaveus presents. La petició de l’Institut-Escola, clau per la continuïtat del projecte pedagògic per el qual aposten les famílies del centre, també és una oportunitat per bastir “sinergies entre barris i crear una eina contra la segregació, tot reivindicant l’Escola Pública”. La campanya, amb la qual es solidaritzen la resta de membres de la Pepeta, seguirà també el dia 24 i amb més actes arreu de la ciutat i de la provincia de Barcelona.

Desprès de la festa de diumenge, van prometre seguir treballant en xarxa i ja tenen prevista una assemblea fundacional, encara sense data, per començar a formalitzar-se com a federació municipal d’AMPAs/AFAs. Tot i que coordinats amb el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, amb qui van tenir ja una primera reunió, aposten per ser proactius i tenen engegades ja diverses comissions de treball per tractar temes tan candents com la situació dels menjadors i el seu model de gestió, l’organització dels extraescolars o la millora de la convivència i la mobilitat entre la comunitat educativa. I, sobretot, sumar, que, com va resumir Carmen San Miguel, de l’AMPA Roc Alabern, també present, “quantes més siguem, més força tindrem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa