MónTerrassa
Passos de vianants més segurs i senyalitzats a Terrassa
  • CA

Passos de vianants per a persones amb sensibiitat cognitiva per fer-los més segurs. Aquesta és la nova aposta de l’Ajuntament de Terrassa que durà a terme en un total de 146 passos, ubicats especialment als voltants de centres educatius i centres especials. Encara en procés de licitació, el govern espera que a finals de curs ja estiguin tots pintats. “Aquesta acció permetrà a les persones amb dificulats de comprensió tenir una major confiança i autonomia a l’hora de desplaçar-se per la ciutat. Apostem per fer entorns més comprensibles, amb pictogrames clars i entenedors i una millor senyalització”, ha manifestat la regidora Mónica Polo.

Aquesta acció forma part de la campanya #TerrassaTrencaBarreres, promoguda des de les oficines de Capacitats Diverses i Promoció de l’Accessibilitat, i que busca fer de Terrassa una ciutat sense barreres i amb accessibilitat universal. La modificació dels passos de vianants forma part d’un conveni amb l’associació TEAVIAL i consisteix en pintar una seqüència de quatre pictogrames de fàcil comprensió als passos de vianants, en els quals es posa en alerta el vianant i se l’informa sobre com travessar el carrer de manera segura. La seqüència, creada per l’associació, ja es troba implantada en carrers de Huelva, Granada o Madrid.

Des del govern asseguren que amb aquesta adaptació es reforça una de les voluntats de mandat de millorar l’accessibilitat, i que complementa altres accions que ja s’han dut a terme, com per exemple, els camins escolars o també a l’escola Crespinell s’ha realitzat un itinerari segur marcat amb una línia de color pintada a les voreres que condueix a la parada d’autobús més pròxima al centre d’educació especial, perquè els infants puguin anar sols i segurs. “Volem una ciutat més inclusiva, més diversa i capaç. Una manera de fer ciutat sense deixar ningú enrere. Hem de seguir lluitant per eliminar les barreres mentals, comunicatives i de comprensió”, ha sentenciat Polo.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Francesc a octubre 08, 2021 | 07:27
    Francesc octubre 08, 2021 | 07:27
    L'Ajuntament fa molta despesa en pintura. Poques obres al centre i molta senyalització horitzontal amb pintura pel terra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa