MónTerrassa
Passos per a vianants i ara també especials de color verd llimona per a gats i gossos de Terrasssa

Associació DAP (Defensa Animal Professional) demana als conductors i conductores de Terrassa que estiguin alerta davant dels punts de major accidentalitat amb animals de la ciutat. Des de l’Ajuntament de Terrassa s’ha dut a terme una petita acció de senyalització, “però és bàsic que qualsevol vehicle que circuli per la sigui conscient de la necessitat d’estar alerta al creuar els espais senyalitzats.” Cada any, reblen, moren a la capital egarenca desenes d’animals als espais públics per accidents, “però també posen en perill als ocupants dels vehicles, molt especialment motoristes i usuaris de Vehicles Personals de Mobilitat. La major part d’aquests accidents es concentren a prop de colònies de gats i espais de lliure circulació de gossos, explica DAP.

Passos especials de color verd llimona per a gats i gossos de Terrasssa/Noel Duque
Passos especials de color verd llimona per a gats i gossos de Terrasssa/Noel Duque


Amb la finalitat de salvaguardar vides i reduir aquest tipus d’accident, la Regidoria de Benestar Animal ha senyalitzat, amb unes originals i cridaneres petjades grogues, els 15 punts de la ciutat que comporten un major perill per a animals i conductors. A partir d’ara cada cop que un conductor vegi petjades grogues que travessen un carrer podrà aminorar la velocitat i augmentar l’atenció, perquè un animal domèstic pot creaur el carrer de manera sobtada. “Aquesta iniciativa pionera a Europa només serà efectiva si tothom pren consciència del seu significat i estem alerta cada cop que la veiem. Amb la col·laboració de tots i totes podem reduir l’accidentalitat on intervenen animals que poc poden fer per prendre mesures de protecció. De la mateixa forma que Mahatma Gandhi deia que “La grandesa i el progrés moral d’una nació es pot mesurar per la forma en què tracten els seus animals” el mateix es pot traduir a les ciutats”.

Diu el regidor Noel Duque. “Durant els propers mesos podreu veure unes quantes files de passos sobre l’asfalt verd llimoner en zones amb perill d’ atropellament per la nostra fauna urbana. Estaran majoritàriament al costat de colònies de gats, o zones de lliure circulació de gossos. Moltes persones ens escriuen preocupades per la perillositat d’alguns carrers pels animals, i des del servei de benestar animal i mobilitat, hem decidit iniciar-nos amb aquesta acció per alertar i conscienciar. No serà l’única, i amb la que podrem evitar un sol cop, haurà valgut la pena. Segur que algunes persones consideraran l’acció estúpida, però només serà una mostra més que serà molt útil. Perquè cap atropellament és una ximpleria. Gràcies als que heu avisat de tant perill!I als operadors prodis que valen or.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa