MónTerrassa
Pas endavant per minimitzar el risc d’inundació a la riera de les Arenes
  • CA
Treballs per reparar l'endegament de la riera de les Arenes, al febrer de l'any passat
Treballs per reparar l’endegament de la riera de les Arenes, al febrer de l’any passat | ACA

!--akiadsense-->

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dimarts el conveni de col·laboració entre l’ACA i l’Ajuntament de Terrassa per a determinar les condicions per dur a terme la redacció dels documents tècnics per a minimitzar el risc d’inundació a la riera de les Arenes.

Aquest conveni és conseqüència de l’acord marc subscrit entre l’Ajuntament i l’Agència el juliol de 2018 en el que s’establia un conjunt de cinc actuacions a impulsar pels dos organismes a les rieres de les Arenes i del Palau, amb una aportació màxima per part de l’Agència de 400.000 euros.

D’aquest conveni original ja s’han executat les dues primeres actuacions, i el conveni present concretarà el marc per a la redacció dels projectes constructius de les darreres. Les mesures del conveni que ara aprova el consell d’administració de l’ACA es concentraran en l’endegament de la riera de les Arenes (en el tram comprès entre el pont de Sant Llorenç i el de Navarra) i l’endegament de la mateixa riera en el sector que hi ha aigües amunt de la rotonda dels Bellots. L’acord aprovat, i que properament es formalitzarà digitalment entre les dues administracions, preveu destinar conjuntament 23.000 euros per a la redacció del projecte constructiu. L’acord tindrà vigència fins el 31 de desembre de 2021. Una vegada definides les actuacions previstes en aquest curs fluvial, es subscriurà un nou conveni per a definir el finançament i l’execució de les obres.

Per la seva banda, l’Agència està impulsant un Pla Director de rieres al municipi de Terrassa, que de manera coordinada amb l’Ajuntament ha d’ajudar a concretar les mesures d’adequació dels endegaments existents a les rieres de les Arenes i del Palau, i que s’executaran al llarg del nou cicle de planificació 2022-2027.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa