MónTerrassa
El Parc dels Catalans de Terrassa, escenari d’un 11S marcat per la Covid
  • CA

Aquest 11S no serà com cap altre. Les circumstàncies derivades de la crisi sanitària de la Covid-19 impedeixen que es realitzi la ja tradicional manifestació multitudinària a la capital catalana. Per aquest motiu, des de l’ANC s’ha optat aquest any per “descentralitzar” al màxim possible la Diada i passar el protagonisme al territori. A Terrassa, la delegació local de l’Assemblea és l’encarregada d’impulsar l’acte central que tindrà lloc a les 17.14h al Parc dels Catalans. El lloc escollit no és a la babalà. En un primer moment es volia realitzar la concentració davant de l’edifici d’Hisenda però les mesures de seguretat han obligat a traslladar-lo tan sols uns metres més avall. Un espai obert, prou gran i amb igual simbolisme.

Segons ha explicat el nou coordinador de l’ANC a Terrassa, Mouad Essemmaa, a Món Terrassa, malgrat que són ells qui han iniciat els tràmits de logística i organització esperen que s’acabi convertint en “un acte unitari. Volem que entitats i partits independentistes de la nostra ciutat se sumin a l’organització i que tinguin presència en l’acte. Perquè volem que sigui un dia festiu, obert, segur i sense incidents”. Més enllà de les entitats de Terrassa, l’ANC també ha confirmat que l’acte comptarà amb l’assistència de representants d’entitats d’Ullastrell, Matadepera i Viladecavalls.

L’ANC ja ha preparat una escaleta bàsica de com serà l’acte, tot i que resta obert a incorporacions i modificacions. L’acte començarà amb una benvinguda als assistents per part d’una persona, que si bé no se n’ha revelat la identitat, han manifestat que serà “mediàtica i coneguda per als egarencs”. A les 17.14h, serà el moment d’homenatge, per tot seguit passar als parlaments ja confirmats per part de la Cambra de Comerç, l’Intersindical i els joves representants dels tres municipis veïns. També hi haurà un missatge de l’ANC i d’altres entitats participants, així com la participació telemàtica del conseller Lluís Puig i un record als presos i exiliats. “També hi participaran els músics i cor dels Cants per la Llibertat, no hi poden faltar, són necessaris i els volem amb nosaltres”, diu Essemmaa.

Inscripció prèvia obligatòria

La Covid obliga a prendre mesures excepcionals en l’organització de l’acte. És un espai obert però cal mantenir les distàncies. L’organització afirma que el Parc dels Catalans els permet un aforament màxim de 600 persones, però calculen que la xifra es mourà entre els 400 i 500. La limitació de participació obliga que els assistents hagin de registrar-se prèviament omplint un formulari al web de l’ANC. Només es podrà accedir al recinte si es disposa del número d’inscripció.

Essemmaa explica que hi haurà dos punts d’accés (a banda i banda del carrer Vinyals) i dos punts de sortida (a la Rambla) per tal de facilitar el flux de persones. A més, hi haurà unes marques a terra amb els punts on s’hauran de col·locar els participants. Serà obligatori l’ús de la mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic. Voluntaris de l’ANC seran els encarregats d’assegurar l’accés, distribuir el personal i vetllar per la seguretat i comoditat dels assistents. Tot i que l’ANC encara està a l’espera d’obtenir el vistiplau de l’Ajuntament per poder organitzar l’acte, afirmen que es compleixen tots els requisits legals i sanitaris per dur-lo a terme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa