MónTerrassa
La Paparola neix per construir una Terrassa ecològica i socialment justa
  • CA

Aquest diumenge, dia 1 de desembre, el Vapor Ros de Terrassa acollirà, a partir de les dotze del migdia, un vermut-presentació del projecte impulsat per la recent creada La Paparola – Assemblea Ecologista. La jornada comptarà amb una xerrada sobre què és el col·lectiu i quins reptes pretén afrontar. Després, un membre de Granollers en transició explicarà quin moviment estan plantejant a aquesta ciutat veïna i com s’estan organitzant i fent lluites al voltant dels reptes ambientals. I finalment, els assistents faran una mapejada dels conflictes ambientals a Terrassa per “començar a posar-nos mans a l’obra i identificar elements crítics i estratègics de la ciutat”.

La Paparola és un grup de terrassenques que comparteixen la necessitat de construir “un espai ecologista i social a la ciutat, amb vocació clarament municipalista, per tal de donar resposta, plantar cara, imaginar com podem transitar cap a una ciutat ecològicament més justa i començar a actuar en aquest sentit”. Des de l’entitat consideren que “ha arribat l’hora de fer un pas endavant també amb un espai ecologista crític, que es pregunti per l’arrel dels conflictes, que interpel·li també a les institucions locals i que no ve a substituir altres espais sinó a generar sinèrgies amb els mateixos”.

“Creiem que la solució és repensar de dalt a baix el funcionament del sistema. I això comença per pensar de quina manera podem transitar cap a una Terrassa no només més sostenible sinó, com es diu al cartell, ecològicament justa. Perquè la transformació que necessitem no només passa per la sostenibilitat ecològica sinó per un sistema que sigui realment just i en el qual el benestar comunitari i la reproducció de la vida estiguin al centre del debat”, reflexionen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa