Aquí va esclatar el cotxe de Paco Cano | Google Maps

!--akiadsense-->

Francisco Cano Consuegra, regidor del Partit Popular (PP) a l’Ajuntament de Viladecavalls, va ser assassinat per ETA el 14 de desembre de l’any 2000, cap a les 11 del matí. Avui fa 19 anys. La bomba que el comando etarra li havia posat al seient del cotxe esclatava quan arribava al Pont de Vacarisses i la Ronda de Ponent de Terrassa, a tocar d’una plaça on molts cops apareix un ram de flors de record. Feia poques setmanes que el grup havia matat l’exministre socialista català Ernest Lluch. Cano moria com a conseqüència de les ferides sofertes en esclatar un artefacte situat en un recipient metàl·lic col·locat dins de la furgoneta que conduïa. El regidor va ser traslladat a l’Hospital Univesitari Mútua de Terrassa, però no es va poder fer res per salvar-lo. La solidaritat ciutadana es va manifestar en un allau de donacions de sang.

Francisco Cano havia nascut l’any 1955 a La Carolina (Jaen), estava casat i tenia dues filles, de 14 i 19 anys. Cano treballava com a lampista i s’havia afiliat al PP l’any 1995.

La manifestació de rebuig que es va fer a la rambla de Terrassa és una de les més grans que s’ha fet a la ciutat, amb unes 40.000 persones, entre elles tots els alts dirigents del PP.

Nou comentari