MónTerrassa
Fa 18 anys de l’assassinat de Paco Cano a Terrassa, un 14-D
  • CA
Aquí va esclatar el cotxe de Paco Cano | Google Maps

!--akiadsense-->

Ja fa 18 anys d’un dels esdeveniments que mès ha conmogut la societat egarenca i que no resta en l’oblit.

Francisco Cano Consuegra, regidor del Partit Popular (PP) a l’Ajuntament de Viladecavalls va ser assassinat per ETA el 14 de desembre de l’any 2000, a les 11 del matí. La bomba que li havien posat al cotxe esclatava quan arribava al Pont de Vacarisses i la Ronda de Ponent de Terrassa. Feia poques setmanes que el grup havia matat l’exministre socialista Ernest Lluch.

Cano moria com a conseqüència de les ferides sofertes en esclatar un artefacte situat en un recipient metàl·lic col·locat dins de la furgoneta que conduïa. Cano va ser traslladat a Mútua de Terrassa però no es va poder fer res per salvar-lo. Centenars de perspnes va donar sang a la ciutat, a altres indrets de Catalunya i de l’Estat perquè el regidor en necessitava molta i es buidaven les reserves del centre sanitari.

Francisco Cano havia nascut l’any 1955 a La Carolina (Jaen), estava casat i tenia dues filles, de 14 i 19 anys. Cano treballava com a lampista i s’havia afiliat al PP l’any 1995.

La manifestació de rebuig que es va fer a la Rambla de Terrassa, és encara la més gran que s’ha fet a la ciutat, amb unes 40.000 persones.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 13, 2018 | 08:02
    Ricard desembre 13, 2018 | 08:02
    Un pare de família de professió lampista i amb inquietuds polítiques, que ara veuria crèixer els seus néts. Les seves filles tindrien ara 32 i 37 anys aproximadament, 18 dels quals sense el seu pare perquè el caprici criminal d'uns inqualificables els el va arrabassar. Tant de bo la lliçó hagi estat apresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa