MónTerrassa
Pablo Hasel, traslladat a l’hospital penitenciari de Terrassa

El raper Pablo Hasel ha estat traslladat a l’hospital penitenciari de Terrassa per fer-se unes proves mèdiques, segons ha avançat Vilaweb. Hasel, tancat a la presó de Ponent des del mes de febrer de 2021, ha estat ingressat avui dimarts però no es farà les proves mèdiques fins demà dimecres, quan explicaran les circumstàncies mèdiques de l’artista, segons el mitjà. Un cop finalitzin les proves, serà traslladat de nou a la presó de Ponent. La Plataforma Antirepressiva de Ponent ha fet ressò del trasllat a les xarxes socials.

Pablo Hasel ha denunciat la vulneració del dret a la intimitat

El raper porta més de sis mesos amb problemes estomacals i ha denunciat reiteradament la vulneració del seu dret a la intimitat en les revisions mèdiques. Els seus advocats van anunciar a mitjans d’abril que presentarien una querella contra el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per aquests fets, segons exposa l’agència ACN.

El raper va denunciar que durant la primera colonoscòpia els Mossos el van tenir “emmanillat” i no li van permetre “estar sol” amb els cossos mèdics. Segons Josep Bustos, portaveu de la Plataforma antirepressiva de Ponent, ERC es va comprometre a que Hasél tingués una segona prova “en condicions”, però els Mossos van insistir que “no el deixarien sol ni un minut”. Per aquest motiu, el raper es va tornar a negar a fer la prova.

En una concentració davant el Palau de la Generalitat el 14 d’abril, diferents associacions van exigir als departaments d’Interior i Justícia “que deixin de passar-se la pilota” i “compleixin amb el Reglament penitenciari i la Llei General sanitària”. L’advocada del cantant, Alejandra Matamoros, va carregar contra ERC i va lamentar que el Govern actuï així, ja que “és un partit suposadament sensible amb les condicions dels presos”. De fet, també va avançar que Hasel no es presentaria a la propera revisió a l’Hospital de Terrassa perquè no se li garantia el dret a la intimitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa