Aquest diumenge, dia 10 d’octubre, la catedral del Sant Esperit es va vestir “de festa i goig” per acollir la ordenació de quatre nous preveres. Com a conseqüència de les restriccions per la pandèmia de la Covid, l’acte es va poder seguir a través de les xarxes del Bisbat de Terrassa a Youtube. Va ser el bisbe Salvador Cristau Coll qui va realitzar l’ordenanció dels quatre joves: mossèn Jacob Espin Ordas, mossèn Joan Hernández Plaza, mossèn Jan Martínez Alonso, i mossèn Pedro Martínez Duran. Els quatre preveres han cursat la seva formació al mateix seminari de Terrassa, per la qual cosa, des del Bisbat se n’està especialment orgullós.

El bisbe auxiliar de Terrassa -que substiueix temporalment a l’actual arquebisbe de Sevilla Saiz Menseses- ha estat ocupat també la mateixa setmana per una visita al monestir de Sant Domènec de Guzmán, a Sant Cugat del Vallès. Cristau va celebrar-hi la pregària de Vespres, en motiu de la festivitat dominicana de la Mare de Déu del Roser, i després va departir amb les germanes de la comunitat. Aquest dimarts dia 12 d’octubre, està previst que el bisbe presideixi la Missa baturra, a partir de les 12 del migdia, a la Catedral de Sant Esperit, amb motiu de la festa de la Mare de Déu del Pilar, i que comptarà amb la participació del Centre Aragonés de Terrassa.

El Seminari Major Diocesà de Terrassa va ser constituït el juny de 2006, coincidint amb la festivitat dels apòstols Sant Pau i Sant Pere, de la mà de Saiz Menseses, aleshores bisbe de Terrassa. Porta per nom Sant Joan Baptista, i té la seva ubicació a Valladoreix, terme municipal de Sant Cugat del Vallès després que la congregació de les Monges RR.MM Comendadores de Sant Joan de Jerusalem cap a Salinas, Àlaba, deixant lliure aquesta dependència. A més, per Salvador Cristau és especialment joiosa la celebració dels nous preveres sorgits d’aquest seminari i als quals ara pot ordenar perquè des de la seva creació n’és el rector.

Comentaris

    Ego. Octubre 12, 2021 | 07:34
    Quatre capellans nous. Quants en moriran aquest any?. Números canten; la cosa va camí d'una més que merescuda extinció.

Nou comentari