MónTerrassa
Terrassa evita en 2 anys 400 talls de subministrament energètic

L’Oficina Municipal d’Atenció a la Pobresa Energètica i Promoció de l’Eficiència Energètica (OFIMAPE), de l’Ajuntament de Terrassa, ha evitat des de la seva entrada en funcionament un total de 419 talls i/o baixes de subministraments en llars de famílies sense recursos i, quan ha calgut, l’oficina ha intervingut per restablir subministraments que ja s’havien donat de baixa per impagament. Així ho ha manifestat el govern de Terrassa a l’hora de fer balanç dels dos anys de la posada en servei de l’Oficina.

En aquest període l’oficina ha atès un total de 1.392 llars en situació de pobresa energètica. En el 75% d’aquests casos s’han aconseguit acords amb les empreses de subministraments per a rebaixar el deute i/o tornar-lo de manera fraccionada i adaptada a les possibilitats econòmiques de cada cas, un dret que reconeix la llei 24/2015 en la relació contractual amb les empreses.

D’altra banda, l’oficina ha intervingut en 908 llars per tal de regularitzar connexions irregulars a les xarxes de subministraments, que posaven en perill les persones que viuen a la llar i/o el veïnat. Una altra línia d’actuació és la d’assessorar les famílies quan es detecta que es pot modificar el contracte o tarifa que tenen per pagar menys. Així, 978 llars han canviat els seus contractes del mercat lliure al mercat regulat amb la intervenció de l’oficina, i 768 han adequat la potència contractada, que estava per sobre de les seves necessitats.

Nou comentari

Comparteix