MónTerrassa
L’oferta de les escoles bressol municipals augmentarà entre 60 i 80 places
  • CA

L’oferta de les escoles bressol de Terrassa augmentarà entre 60 i 80 places per a infants de dos anys, coincidint amb la instauració de la gratuïtat de l’educació pública a partir dels dos anys que serà efectiva per primera vegada el curs 2022-2023. Així doncs, l’oferta inicial d’Infantil 2 anys als centres municipals per al proper curs serà de 630 places, 60 més que l’any passat. En funció de la demanda registrada, es podrien arribar a ofertar 20 places més, arribant a les 650. Tanmateix, cal tenir en compte que bona part de les places les ocuparan infants que aquest curs ocupen plaça d’Infantil 1 any.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha exposat que només la meitat de les criatures de dos anys estan escolaritzades a Terrassa. Explica que “en alguns casos, potser és perquè les famílies opten per altres models de cura, però és evident que en molts altres casos estem parlant de famílies que no s’ho poden permetre per motius econòmics”. “La gratuïtat i l’augment de places tenen un objectiu comú: posar el servei a l’abast de tothom, perquè un servei públic que no estigui a l’abast de tothom és regressiu i segregador“. L’Ajuntament contractarà el personal necessari en consonància amb aquest increment, ampliant les educadores i el personal de menjador.

La gratuïtat de les places d’Infantil 2 anys es limitarà a la plaça d’escolarització, no als serveis complementaris com el d’acollida o el de menjador. Tanmateix, es preveu un increment de la demanda del servei de menjador, que sí que comptarà com fins ara amb ajuts en els casos que els Serveis Socials així ho determinin.

Tarifació social per a Infantil 0 anys i Infantil 1 any

A banda de la gratuïtat per als infants de dos anys, a les places dels primers cursos s’aplicarà la nova tarifació social, que contempla preus diferents en funció del nivell d’ingressos de la família. També incidiran en el preu final condicionants com ara tenir dos o més fills al centre, membres de la família amb capacitats diverses, o el fet de ser família monoparental o nombrosa. La regidora d’Educació ha recordat que “l’aplicació de la tarifació social ha comportat automàticament un augment de matrícules i un augment de les hores que passa l’infant a l’escola, la qual cosa demostra que l’econòmica continua sent la barrera més potent per a l’accés a l’educació 0-3. La tarifació social i la gratuïtat de l’Infantil 2 anys són realment necessàries”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa