MónTerrassa
Obres per un nou pas de vianants semaforitzat a la carretera de Matadepera
  • CA

Terrassa tindrà un nou pas de vianants semaforitzat a la carretera de Matadepera, a l’alçada de la plaça de la Sardana. La Diputació de Barcelona començarà les obres de construcció aquesta setmana, amb un termini d’execució de dos mesos. L’actuació, que té un pressupost total de 40.786,98€, inclou també quatre espires de detecció en els carrils de circulació. Durant les obres, es faran talls en els vials laterals i desviaments puntuals.

L’actuació consta de la instal·lació d’un nou pas de vianants amb semàfor, just a l’altura de la plaça de la Sardana, i la col·locació de les quatre espires de detecció en els carrils de circulació entre el semàfor existent a la cruïlla amb el carrer de Granollers. També es retirarà una part de la barrera de protecció que hi ha a la vorera est, per tal que els vianants puguin creuar, i la construcció de guals per als vianants.

L’actuació vol donar una solució a les “elevades intensitats de trànsit que hi ha a la carretera i a la mateixa configuració de la via”, exposen des de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un tram de doble sentit de circulació i dos carrils per sentit, amb terciana a ambdós costats i calçades laterals. També es vol solucionar “la necessitat que hi ha de creuament per part dels vianants en aquest punt“.

Reducció de dos a un carril de circulació a la carretera de Matadepera

Durant les obres, es realitzaran desviaments puntuals dels carrils de circulació mitjançant senyalització provisional d’obres i reducció de dos a un carril de circulació en un dels dos sentits. Així mateix, també es produiran talls en els vials laterals.

Els vianants hauran d’activar un polsador en el semàfor

La via principal manté la fase principal de verd i els vianants hauran de creuar el pas de vianants activant el polsador que s’instal·larà en el semàfor. Els passos de vianants a les calçades laterals no disposaran de regulació amb semàfor però s’inclou la instal·lació d’un semàfor ambre intermitent al pas de la calçada lateral est.

La Diputació informa que, així mateix, es renovarà el ferm malmès per les arrels, en un àmbit d’uns 15 metres de llargada i dos metres d’amplada, en una de les calçades laterals que es corresponen amb el carrer de Mataró.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa