MónTerrassa
L’estació de Les Fonts es prepara per viure un any d’obres
  • CA

L‘estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Les Fonts de Terrassa, corresponent a la línia Vallès-Barcelona, comptarà ben aviat amb millores en el seu pas inferior. Així ho ha comunicat aquest dilluns, 27 de desembre, l’empresa que ha avançat que està previst que les obres comencin el primer trimestre de 2022. Els treballs d’arranjament de les andanes i el pas inferior està previst que tinguin una durada de 12 mesos, i compta amb un pressupost de 346 mil euros.

FGC ha manifestat que durant les fases de l’obra es garantirà sempre l’accés de les persones usuàries al transport públic, amb especial atenció a les persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera, més enllà d’alguna petita incomoditat, els usuaris no hauran de desplaçar-se a cap altre estació per poder agafar el tren, tant en direcció Terrassa com Barcelona. Aquesta actuació forma part de la política de Ferrocarrils de manteniment de les seves instal·lacions per millorar el confort de les persones usuàries i garantir un servei de qualitat.

Les obres adjudicades consten de la substitució de l’actual paviment continu de les andanes per un paviment modular, el qual és més fàcil de mantenir i s’assegura un millor drenatge en casos de pluja. La renovació dels paviments i la millora dels accessos existents suposarà actuar sobre una superfície de 1.600 metres quadrats, aproximadament. Les obres es desenvoluparan en diferents fases, tenint en compte que primer es treballarà per deixar enllestida tota l’andana de la via 2, posteriorment tota l’andana de la via 1 i finalment els accessos exteriors. Els treballs es duran a terme majoritàriament en horari diürn. Per a aquells que calgui fer de nit s’evitarà realitzar els que generin impacte acústic.

L’estació de Les Fonts té una demanda aproximada de 424.000 validacions anuals (segons dades recollides des de Ferrocarrils durant l’any 2019, en prepandèmia). Amb aquestes obres es vol assegurar una major comfortabilitat per als usuaris i millorar l’accessibilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa