Paret d'accés a l'hort comunitari de Torre-Sana
Paret d’accés a l’hort comunitari de Torre-Sana | Hort urbà Torre-Sana

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa iniciarà aquest mes les obres de millora de les instal·lacions de l’hort urbà situat al solar del carrer de Zamora 2, que comparteixen l’associació de veïns Montserrat i l’AMPA del CEIP Montserrat, i que té una superfície de 1.875 m2. L’actuació consistirà en la construcció de dos petits hivernacles, una caseta per guardar les eines de treball i un espai per a l’aixopluc de les persones usuàries. Els treballs van a càrrec de l’empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès S.L. i tenen un pressupost d’adjudicació de 6.538,49 euros. El termini d’execució és de dos mesos. Aquest és un dels projectes inclosos dins de la proposta d’inversions als districtes 2018 realitzada per l’entitat Amics dels Horts de Terrassa.

Al programa «Conreant Terrassa», que està en marxa des de l’any 2013 i que té l’objectiu d’impulsar la creació d’espais d’ús hortícola per a l’autoconsum als solars situats dins de la trama urbana i fomentar, alhora, la cohesió i la participació ciutadana, hi participen 13 entitats veïnals, socials i ambientals dels diferents districtes que desenvolupen 13 projectes, dels quals 6 es fan en espais privats cedits i 7 en espais de titularitat pública. Aquests espais combinen la funció productiva associada a l’autoconsum de productes hortícoles de temporada amb funcions de caràcter social, ambiental i educatiu.

Entitats participants en el projecte

Ciutat sembrada a La Maurina (carrer Vinaròs, 5)

El Boixac al Segle XX (carrer Valls, 49)

Amb Arrels al Segle XX (carrer Valls, 49)

A.V.V.Segle XX al Segle XX (carrer Valls, 38)

La Cogullada al Segle XX (carrer Valls, 38)

Creu Roja a La Cogullada (carrer Font de la Noguera, 5-7)

Plantem-nos al Centre (carrer Montserrat,151)

Associació veïns Can Tusell a Can Tusell (carrer Gregal, 1)

Ampa Ceip Ponent al Roc Blanc (carrer Palet i Barba,177)

Associació Amics dels Horts Urbans de Terrassa a Torre-sana (carrer de Zamora, 2)

AVV Montserrat/AMPA CEIP Montserrat a Torre-sana (carrer Zamora, 2)

Xarxa de solidaritat popular a Les Arenes, La Grípia, Can Montllor (c/ Joaquim Veyreda s/n)

AVV La Cogullada 2 al Roc Blanc (carrer Palet i Barba, 177)

Les entitats que poden presentar la sol·licitud són aquelles de Terrassa que tinguin un caràcter social, pedagògic, terapèutic o ambiental, i que ja estiguin inscrites al registre municipal d’entitats i associacions ciutadanes. A partir del moment en què l’Ajuntament l’accepta, busca un espai (sigui públic o privat) i, amb un conveni de col·laboració o bé una llicència d’ocupació temporal, cedeix gratuïtament el terreny per un termini de dos anys, prorrogable a dos més, en cas que sigui de titularitat municipal.

D’altra banda, les persones particulars que siguin propietàries d’un solar i el vulguin cedir en custòdia a una entitat per tirar endavant un hort urbà, poden sol·licitar a l’Ajuntament formalitzar un conveni de col·laboració amb el Consistori. Un cop signat, podran sol·licitar un ajut econòmic de bonificació de l’IBI, d’acord amb les bases que contempla el programa, que es pot consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament de Terrassa https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=7764

Hort urbà a Torre-sana
Hort urbà a Torre-sana | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari