MónTerrassa
S’obre el termini d’inscripció als casals d’estiu

A partir d’avui, dissabte 13 de maig, s’obre el termini d’inscripció als casals d’estiu que organitzen les entitats de lleure de Terrassa amb suport municipal. En total, 15 entitats realitzaran 36 casals que oferiran més de 2.300 places. Aquests casals entren dins del marc del programa +Estiu, on també s’inclouran altres activitats amb contingut educatiu. Per formalitzar les inscripcions, les famílies s’han d’adreçar directament a l’entitat organitzadora del casal escollit. El casal i les dades de contacta es pot consultar clicant en aquest enllaç.

La majoria dels casals començaran el 26 de juny, primer dilluns de les vacances escolars, i duraran entre tres i cinc setmanes. Altres casals començaran el 31 de juliol, el 7 d’agost o el 21 d’agost i duraran entre dues i cinc setmanes. L’1 de setembre, darrer divendres abans de l’inici de curs, finalitzaran els darrers casals. Tots els casals oferiran com a mínim cinc hores d’activitat, ja sigui en horari de matí o matí i tarda, i tots oferiran menjador opcional.

Més de 300 places per a persones amb diversitat funcional o necessitats especials

L’Ajuntament compta amb un sistema d’ajuts econòmics a través dels Serveis Socials i amb diferents mecanismes d’inclusió de persones amb necessitats educatives especials, amb l’objectiu de garantir l’accés de tots els infants als casals. En aquest sentit, els Serveis Socials atorguen ajuts “que poden cobrir part o la totalitat del cost dels casals i/o del servei de menjador”, informen.

D’altra banda, el Consistori informa que hi haurà quatre casals dedicats específicament a infants i joves amb diversitat funcional (dos al juliol i dos més a l’agost) amb un total de 170 places. A més, es reservaran 158 places per a persones amb necessitats educatives especials a la resta de casals. Així doncs, hi haurà un total de 328 places destinades a persones amb diversitat funcional o necessitats educatives especials.

Els 36 casals d’enguany han triat un centre d’interès comú: els “Extraterrestres”. A partir d’aquest tema de l’imaginari infantil, les activitats organitzades per cadascuna de les entitats giraran al voltant de l’educació ambiental i la sensibilització sobre el canvi climàtic, “treballant una visió crítica de la societat i avançant en el coneixement i la comprensió de l’entorn”, conclou l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa