MónTerrassa
Oberta la convocatòria d’ajuts al lloguer per a joves fins a 36 anys
  • CA

Oberta la convocatòria d’ajuts al lloguer per a joves fins a 36 anys. Fins al 7 de octubre, els joves poden sol·licitar un ajut. S’hi poden presentar tots els que no hagin demanat o se’ls hagi denegat el Bo lloguer jove estatal.

S’hi poden acollir els joves que siguin titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació, que les rendes no superin els límits establerts segons la seva ubicació geogràfica, i que no superin el límit econòmic establert per a la unitat de convivència.

Concurrència competitiva per poder prioritzar

En la nova convocatòria d’ajuts al lloguer de la Generalitat, s’ha establert la concurrència competitiva per poder prioritzar i estudiar tots els expedients de les persones joves sol·licitants en funció d’uns paràmetres ponderables. Així mateix l’import final de l’ajut no és lineal, com en el cas de Bo lloguer jove, sinó que pot ser d’un mínim de 20 euros mensuals i un màxim de 250 euros mensuals, en funció dels ingressos de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que els suposa el pagament de lloguer. La convocatòria compta amb un pressupost inicial de 29 milions d’euros.

El 20 per cent de la renda

L’import de la subvenció serà del 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer o el preu de cessió sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos. Serà del 30% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos ponderats i serà del 40% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos ponderats, amb un límit màxim de 3000 euros anuals per habitatge, i un mínim de 240 euros anuals per habitatge, quan el resultat dels càlculs que determinen l’import sigui inferior a aquesta quantitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa