MónTerrassa
Núria Marín (Tot per Terrassa): De la crisi “en sortirem reforçats com a ciutat”
  • CA

Abans de finalitzar el Ple municipal d’abril, el primer telemàtic de la història, els representants dels grups municipals s’han adreçat a la ciutadania en una intervenció final després que l’alcalde Jordi Ballart els hi donés pas.

Aquest és el dicurs de Núria Marín, portaveu de Tot per Terrassa

“Ningú de nosaltres hauria pensat que avui ens trobaríem fent un ple virtual, allunyats els uns i les unes dels altres, però crec que més a prop que mai. Estem vivint una situació de crisi, sí, una situació que s’ha endut la vida de moltes terrassenques i terrassencs i amb unes conseqüències econòmiques i socials que estem començant a comprovar. Però crec també que aquesta situació ens ha mostrat el millor rostre de la ciutat, el de la responsabilitat, el de la solidaritat, el de l’acompanyament. Des de l’equip de Govern vull posar en valor el treball que fem, i seguirem fent, des de tots els grups municipals, amb un seguiment de la crisi i una capacitat de presa de decisions els 7 dies de la setmana i les 24 hores del dia. Vull agrair-vos a tots i a totes el vostre acompanyament, les vostres propostes i preguntes, la bona disponibilitat per gestionar un intercanvi d’informació no exempt de dificultats per l’actual situació i, especialment, la confidencialitat al voltant d’una operació com la de la compra de mascaretes i que ens està servint per proveir tota la ciutadania.

Aquesta compra de mascaretes, com bé saben, tenia com a objectiu primordial la idea d’una persona, una mascareta. Ha estat una operació complexa pensada per ajudar a millorar una mica la vida de tothom en un context tan complicat i pensant, de forma encara més especial, en aquells col·lectius més vulnerables. De fet, hem treballat de forma insistent per aconseguir materials, ja siguin mascaretes, guants i altres elements de protecció, per a les entitats, les residències, els serveis municipals i la ciutadania. La resposta ha estat espectacular, i voldria destacar la col·laboració d’establiments de perruqueria i estètica per aconseguir material que no utilitzen, i les mascaretes fabricades i donades per Mascarillas Solidarias, l’ANC i l’empresa Corvi, sense oblidar altres persones que amb impressores 3D han fabricat adaptadors per a respiradors o per a mascares protectores. Ara més que mai hem demostrat que tots i totes fem ciutat.

Estem vivint dies estranys i difícils, però creiem que en sortirem reforçats com a ciutat. Amb les seqüeles del dol que haurem de canalitzar d’alguna manera per retre homenatge a les persones que ens han deixat. Però amb la força d’una ciutat solidària i d’un Ajuntament que ha demostrat que pot treballar en equip, amb tècnics i tècniques que s’hi estan deixant la pell tot i la dificultat de treballar a distància els uns dels altres, i amb regidors i regidores que, com he dit abans, treballen per sumar.

A nivell municipal vull destacar la professionalitat i l’excel·lència mostrada per tothom, però vull destacar la feina que ha permès preservar serveis bàsics des de Policia, Eco-Equip, el 010, TMESA, Taigua, Serveis Socials, Capacitats Diverses, la Casa Galèria, Premsa i Comunicació, Protecció Civil i la resta de professionals que estan demostrant què significa ser servei públic i què significa atendre tota la població, tot i que amb un èmfasi especial en col·lectius com la gent gran, les persones amb capacitats diverses, les dones en risc de violència de gènere o les persones sense llar.

Hem actuat, estem actuant i actuarem en benefici de tothom i sense deixar ningú enrere. De la mateixa manera que ho estan fent altres professionals. En primera línia, i cada dia ho demostrem amb els nostres aplaudiments, els de l’àmbit sanitari, que estan salvant vides tot i unes condicions i uns recursos que ens tocarà reivindicar com a prioritaris i a reforçar. Però no ens oblidem dels professionals de la neteja, del transport, del comerç i de tants altres àmbits que estan aportant dignitat en temps complexos.

Ara se’ns parla de desescalada, de desconfinament, de tornar a una normalitat que, de ben segur, trigarem a recuperar. Si és que la recuperem del tot. Com a Ajuntament, com a país, com a societat i com a ciutat estem vivint una crisi que ho és a escala mundial i que potser aviat ens obligarà a focalitzar la nostra solidaritat en altres punts del planeta amb menys recursos. 3 Tot el meu agraïment, de nou, a totes les regidors i regidors i a tota la ciutadania per la responsabilitat i la maduresa que estem demostrant. No sabem del tot com serà la societat que ens trobarem després d’aquesta crisi. Només desitjo que Terrassa sigui encara més oberta, més plural, més diversa, més tolerant, més inclusiva i més madura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa