MónTerrassa
El número 889, el més alt que trobarem en un edifici de Terrassa

Una curiositat. Us havíeu preguntat mai si en algun carrer de Terrassa hi ha un 1.000 en un edifici? Tenim la resposta. Per poc, però és no. L’edifici amb el número més alt de Terrassa és el 889, del Passeig del Vint-i-dos de Juliol, el darrer bloc de pisos de darrera de l’estació Terrassa Est. La numeració d’aquesta via, però, arriba fins el 911, perquè més a l’est encara hi ha diversos solars no edificats.

Els carrers més llargs de Terrassa

Els tres carrers més llargs de Terrassa són… Ho endevineu. Us els imagineu. La majoria de la ciutadania segur que algun dels tres, o els tres, els diria. Els tres carrers més llargs de la capital egarenca són l’avinguda del Vallès, el passeig del 22 de Juliol i la Ronda de Ponent. Un destaca per damunt dels altres: L’avinguda del Vallès arriba als 6.05 km. El passeig de 22 de Juliol es queda en 4,5, i la Ronda de Ponent en 3,46.

Els més curts

Els quatre carrers més curts de Terrassa són… Quins dirieu que són? Els endevineu? Us podem dir que estan als barris de Sant Pere Nord, de Sant Pere, del Centre i de Can Boada. I fan entre 20 i 30 metres només.

Camí de Can Petit (20,38 metres, a Sant Pere Nord)

Passatge de Sant Joan (21,50 metres, al Centre)

Passatge Monturiol (28,65 metres, a Sant Pere)

Carrer del Teide (30,43 metres, a Can Boada)

Estrets

Terrassa té molts carrers, que ocupen més de 700 quilòmetres. N’hi ha dos que sobresurten per petits. O millor dit, per estrets. Els dos casos extrems són els carrers Del Sol (un metre) i el de Mart (2,33 metres), els dos situats al barri de Ca n’Aurell, però un entre Rambla i Arquimedes i l’altra a Volta amb Marconi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Indo a abril 09, 2019 | 00:17
    Indo abril 09, 2019 | 00:17
    Caldria revisar el nomenclator: hi ha diversos carrers que mantenen el nom malgrat haver discontinuïtats importants. Per exemple, el carrer del Hockey està partit en 2 amb un institut al mig. I el c. Alcoi té dos parts molt allunyades entre si. No té gaire sentit...
  2. Icona del comentari de: premixero a abril 09, 2019 | 07:00
    premixero abril 09, 2019 | 07:00
    exacto, la ciudad está llena de calles largas que en realidad están troceadas sin continuidad como pasa en la calle Colón

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa