MónTerrassa
Noves propostes del programa de Turisme educatiu del Consell Comarcal
  • CA

El Consell Comarcal ha presentat el nou programa de Turisme educatiu que neix per promocionar el turisme de proximitat en el marc del desenvolupament sostenible del territori. El programa consta de tres eixos, destinats a l’alumnat, el professorat i les famílies i es basa en una oferta de propostes i activitats de les empreses del sector de la comarca. El programa va ser presentat dijous al vespre en un acte al Castell Cartoixa de Vallparadís amb l’assistència de representants dels ajuntaments, empreses del sector i entitats i institucions que treballen en l’àmbit del turisme.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez assegura que “en un moment d’escenari de pandèmia i post-pandèmia hem valorat la necessitat de donar un impuls al sector turístic des de diferents vessants i aquest programa educatiu n’és un d’aquests. Amb aquest nou projecte ens adrecem a la comunitat educativa, a les empreses i gestors d’activitats cultural i també, a les famílies. Presentem un programa de turisme educatiu innovador. Que va més enllà de les competències curriculars, que aglutina en un gran projecte l’educació dels infants en els diferents contextos, escenaris, entorns, on passen part de la seva vida: l’escola i la família”. El programa s’ha realitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona, en el marc dels Projectes Singulars del catàleg de serveis.

DESCOBRIR EL VALLÈS.

El primer eix del programa de Turisme Educatiu és el DESCOBRIR EL VALLÈS, un programa adreçat a les escoles, que forma part de la Guia d’activitats educatives del Consell Comarcal.Per ell han passat ja més de 1.500 escolars de 23 centres educatius diferents de la comarca. En el marc de la visita a les escoles, els infants, mitjançant el patrimoni intangible de la comarca, descobreixen els diferents recursos turístics d’una manera participativa i vivencial. Representant ells mateixos, llegendes que se situen en recursos emblemàtics de la comarca. Algun clar exemple en són el Camí dels Monjos o les dones d’aigua de Collserola, entre d’altres.

Aquest any, com a novetat, s’ha incorporat un audiovisual per ampliar també la visió de la comarca amb tota la seva diversitat.

APRÈN EL VALLÈS

En el context actual des del Consell Comarcal s’ha cregut rellevant, com a acció en el marc de la promoció econòmica, donar a conèixer l’oferta formativa de la comarca, donar suport a les empreses culturals i als recursos educatius de la comarca i alhora facilitar una eina de treball en xarxa a la comunitat educativa. Per això s’ha treballat, conjuntament amb aquests dos col·lectius, en el disseny d’una plataforma que esdevingui el punt de trobada d’aquests dos actors: les empreses i els educadors. El producte Aprèn al Vallès ha sorgit gràcies a un treball de col·laboració de recollida de necessitats, tant amb el sector de les empreses com de la comunitat educativa mitjançant entrevistes individuals, enquestes i trobades sectorials.

Una plataforma que trobareu a la web o bé accedint des dels webs del Consell Comarcal i Viu el Vallès. Actualment ja hi ha incorporada l’oferta educativa de 15 entitats i empreses amb un total de 120 activitats. S’hi pot trobar tota la informació necessària per al professorat: competències, fitxa pedagògica, com treballar l’activitat pre i post visita….

Aquesta plataforma no només és un aparador on visualitzar l’oferta d’activitats educatives que ofereixen els nostres recursos culturals i turístics sino que també permet reservar les activitats, comunicar-se amb el seu gestor, avaluar-la i recomanar-la a altres docents, entre d’altres funcions. Tant els gestors d’activitats com els docents que es donen d’alta a la plataforma compten amb vídeotutorials per ajudar-los a donar d’alta les activitats, fer i gestionar reserves, realitzar comentaris, etc

EXPLORA EL VALLÈS

L’estiu del 2020, el Consell Comarcal proposava Re-descobrir el Vallès. Aquest any es fa un pas més enllà per poder Explorar la comarca. Per això es posa a disposició de les famílies una guia turística i educativa. Seguint les indicacions de la guia podrem fer descobertes de patrimoni, tan cultural com de natura, així com accions de sensibilització i preservació a qualsevol dels municipis de la comarca.

A banda de les propostes que abracen tots els municipis, en aquesta primera edició, es presenta un eix temàtic concret, la descoberta del món dels bandolers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa