MónTerrassa
En marxa una nova promoció de pisos en règim de lloguer social a Terrassa

En marxa una nova promoció de pisos en règim de lloguer social a Terrassa. Ajuntament de Terrassa i Generalitat de Catalunya han anunciat aquest dilluns, dia 13 de març, un nou acord de col·laboració pel qual s’ampliarà el parc d’habitatges de protecció oficial en els pròxims anys. “Hem cedit dos parcel·les de terreny al barri de Torre-sana, al costat del Parc de Guernika, per a la construcció de dos blocs de pisos que es destinaran a règim de lloguer 100% accessible”, ha anunciat l’alcalde Jordi Ballart.

Seran dos blocs de 101 habitatges, per una banda, i 105 habitatges, per l’altra, els quals si els tràmits segueixen l’ordre previst, estaran enllestit d’aquí a tres anys. Dels 206 habitatges, s’ha anunciat que gairebé un 40% estaran reservats a diferents col·lectius. Així, un 25% de la promoció estarà dirigida a menors de 35 anys; un 10% a emergència social i col·lectius vulnerables; i un 4% a persones amb mobilitat reduïda.

Ambdós edificis seran “energèticament sostenibles” i l’Ajuntament reté els drets de superfície amb una cessió de 75 anys al govern català. Durant tot aquest període, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Juli Fernández, ha assegurat que “es mantindrà el règim públic d’accés” als immobles. La inversió prevista en aquesta promoció és de 22,6 milions d’euros.

Per accedir als nous habitatges, des d’INCASÒL recorden que cal estar registrat com a sol·licitant d’un habitatge de protecció oficial i complir els requisits de renda mínima i màxima. A més, s’inclou un empadronament a Terrassa mínim de 3 anys. Les bases es publicaran en els pròxims mesos a través de l’Agència Catalana d’Habitatge.

INCASÒL té dues promocions d’habitatges més a Terrassa

El procés s’inicia avui amb l’acord. Al segon semestre de 2023 es procedirà a la licitació del projecte arquitectònic. En un termini de 12-15 mesos el projecte bàsic ja ha d’estar fet. Serà aleshores que l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) iniciarà la llicència d’obres i es començarà a construir, per entrar-hi a viure el 2026.

D’aquesta manera, s’inicia la primera promoció d’obra cent per cent pública d’habitatge amb lloguer assequible des de 2014. “La falta d’habitatge assequible és un dels principals reptes que com a govern hem d’afrontar. Ens vam comprometre a principis de mandat a ampliar el parc públic, i amb la complicitat de la Generalitat, ho estem fent”, ha argumentat Ballart. 

L’alcalde ha fet referència a d’altres promocions que també s’estan duent a terme a la nostra ciutat per incrementar el parc d’habitatges. “I ho estem fent amb les màximes aliances i models possibles, com a Can Colomer o al Vapor Cortès”, ha remarcat. En aquest sentit, la primera serà una promoció privada mentre que al Vapor Cortès és d’INCASÒL, on el quart trimestre de 2023 es començaran a construir 37 habitatges. El mateix Institut Català té previst iniciar el tercer trimestre d’enguany la remodelació d’un bloc de 20 pisos al carrer Ter, també destinats a lloguer social. 

Per la seva banda, el conseller de Territori ha reiterat el “compromís efectiu” per complir amb el dret a l’habitatge que s’ha imposat el Govern, i per això ha remarcat que només durant aquest any s’impulsen més de 10.000 habitatges per ampliar el Parc social a Catalunya. Dels 10 mil, uns 550 es faran al Vallès Occidental, i d’aquests en surten els 206 a Terrassa. 

L’alcalde Jordi Ballart amb el conseller Juli Fernández | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa