MónTerrassa
Nova campanya de donació de sang i medul·la òssia a Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa torna a col·laborar amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST), cedint un espai municipal per una nova campanya de donació de sang i d’inscripció al registre de donants del medul·la òssia. El Consistori ha posat a disposició del BST el Centre Cívic Montserrat Roig (avinguda de Barcelona, 180).

La campanya es desenvoluparà demà de 10 a 14 h i de 17.30 a 21 h. Per participar-hi, cal demanar cita a través del web www.donarsang.gencat.cat. Per registrar-se com a donant de medul·la òssia només s’ha d’emplenar un formulari i, en el mateix moment de la donació de sang, se li extraurà una mostra que servirà per analitzar l’HLA, un grup de proteïnes que permeten saber la compatibilitat entre dues persones. Inscriure’s al registre implica ser candidat a fer una donació en cas que hi hagi un malalt compatible.

A Espanya, només un de cada 4.000 inscrits acaben sent compatibles amb un pacient. D’aquí la necessitat de comptar amb un registre mundial el més ampli i divers possible per incrementar les possibilitats de compatibilitat entre donant i pacient. Segons el BST, els darrers estudis demostren que quan més jove és el donant, més probabilitats de sobreviure tindrà el pacient, i és per això que es fa una crida als menors de 40 anys, especialment homes, ja que és el perfil idoni per als trasplantaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa