MónTerrassa
Nova campanya de control de la velocitat excessiva
  • CA

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa durant aquesta setmana, des d’avui dilluns 6 d’agost fins diumenge 12 d’agost, una campanya policial de controls de velocitat. Coordinats amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals, realitzarà una campanya preventiva de les conductes de risc adreçada al control de la velocitat excessiva en la conducció.

A més, s’aprofitaran els controls d’aquesta setmana també per a detectar el consum d’alcohol i drogues i evitar així conductes de risc a la carretera. En aquest sentit, recordem que el consum d’aquestes substàncies combinat amb la conducció ja es considera un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària i d’agreujant de la lesivitat.

Aquesta campanya es realitza de forma simultània a l’estat espanyol i a més de 25 països europeus mitjançant l’Organització internacional de Policies de Trànsit (TISPOL). Al mes de maig es va dur a terme una primera campanya de control de la velocitat excessiva en què es van imposar un total de 17.850 denúncies respecte d’un total de 389.635 vehicles controlats, el que representa un 9,38% de vehicles denunciats.

Aquesta campanya es fa coincidint amb el període de vacances del mes d’agost, un mes en què es produeix un gran augment de la mobilitat a les carreteres catalanes. És per això que cal incidir en el control de la velocitat excessiva com a factor concurrent de l’accidentalitat, ja que durant aquest 2018 la velocitat s’ha incrementat especialment en dies d’operacions especials de trànsit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa