MónTerrassa
Nova acció informativa de les normes d’ús dels patinets i bicis a Terrassa
  • CA

Aquesta setmana s’incia la segona campanya que realitzen Policia Municipal de Terrassa i l’associació BiciTerrassa Club (BiTer) de forma conjunta amb l’objectiu de fomentar un ús correcte dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Aquesta acció s’emarca en l’entrada en vigor de la nova ordenaça de mobilitat, en la qual es regula per primera vegada patinets i bicicletes. Fins al pròxim 8 d’octubre, els voluntaris de BiTer informaran als conductors sobre les velocitats i espais habilitats per on poden circular i pels que no estan autoritzats. A més, se’ls repartirà un fulletó on s’especifiquen la normativa bàsica, com per exemple, que no poden anar dues persones en un patinet elèctric o que l’ús del casc és obligatori pels menors de 16 anys. També recordaran que la velocitat màxima que es pot anar pels carrils bici i vies habilitades per sobre de la vorera és de 10 km/h.

A més dels voluntaris de BiTer, els agents de la Policia Municipal de Terrassa s’ocuparan de fer arribar als centres escolars, i associacions de familiars d’alumnes (AFA) el fulletó. D’aquesta manera és vol fomentar l’ús del transport sostenible per anar i tornar de l’escola però d’una manera segura. Passades ja les setmanes de més pedagogia entre els usuaris de bicicletes i VMP, els agents mantindran la seva “tasca sancionadora”, aprovada per la nova ordenança.

La tinenta d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, s’ha felicitat per la tasca de conscienciació i senbilització que realitzen BiTer i Policia Municipal des que l’ordenança va entrar en vigor i ha recordat que cada curs escolar s’oferten sessions informatives d’educació viària a escoles i instituts. «Un altre gran objectiu de la Revolució Verda és l’augment del grau d’autonomia dels infants, de persones grans i de persones amb capacitats diverses”, ha indicat Melgares, que ha recordat que «la Policia Municipal cada curs escolar oferta sessions d’educació viària a escoles i instituts, entre les quals es troba un curs específic per alumnes de 2n d’ESO on s’explica la normativa d’ús dels VMP”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa