MónTerrassa
Els nous hàbits de consum donen esperances als bars i restaurants de Terrassa
  • CA

Els bars i restaurants de Terrassa es troben en una fase de recuperació on els indicadors semblen que vagin a l’alça. Son cada vegada més els terrassencs i terrassenques que surten de casa per anar a comprar, passejar, prendre alguna cosa en una terrassa o fer un àpat fora del seu domicili, el que es tradueix en més clients per als comerços de la ciutat. “Gràcies a aquest canvi d’hàbit de consum dels clients, que ara surten a totes hores, la restauració s’està recuperant amb força” afirma Xavi Gómez, president del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, que valora positivament la situació actual de la restauració a la ciutat.

“Hem passat d’una situació on només sortíem els caps de setmana, a una situació on sortim de dilluns a diumenge”, explicar el president. “Els clients s’esforcen i surten, es nota que tenen ganes de gastar”. Aquest canvi d’hàbit dels clients ha estat causat per la pandèmia, que després d’obligar-nos a estar tants mesos tancats a casa, ha fet que la ciutadania tingui encara més ganes de sortir. Però a aquestes ganes de sortir cal sumar-li la relaxació i flexibilització de les restriccions a la hostaleria, juntament amb l’avanç del procés de vacunació, que encara incentiven més a tornar a la vida pre-pandèmia.

Els bars de Terrassa, en marxa
Els bars de Terrassa, en marxa

A més, el president del Gremi apunta que aquest canvi de consum es nota a tota la ciutat, no només als bars i restaurants del barri del centre: “S’està treballant igual a tot arreu, la gent ara també fa molta vida als seus barris i es nota”. Maite Garcia, vicepresidenta del Gremi, apunta que un dels fets que ha ajudat a que hi hagi més vida a la ciutat és a relaxació del teletreball: “La gent comença a treballar presencialment en els seus llocs de feina habituals i això fa que hi hagi més moviment i més consum. Els caps de setmana, el centre es nodreix sobretot de la gent que baixa a comprar i passejar, però entre setmana es nota molt que la gent ja torna a moure’s per tots els punts de la ciutat. Hi ha hagut moltes èpoques que la gent estava teletreballant i es notava que no baixava ningú a esmorzar enlloc”.

Els bars de Terrassa, en marxa
Els bars de Terrassa, en marxa

Després de totes les restriccions que ha patit el sector de l’hostaleria i la restauració -i que segueixen patint actualment- els propietaris i treballadors dels bars i restaurants de Terrassa agraeixen aquesta millora. Tot i així, encara segueixen patint les conseqüències de la crisi de la Covid-19. “Està sent dur, perquè les ajudes son mínimes. Ens agradaria rebre moltes més ajudes a nivell estatal”, lamenta Gómez. Critica que son molts mesos que la restauració ha hagut de pagar lloguers mentre el local estava tancat i no hi havia cap ingrés, i ara, molts no poden permetre’s el preu de la llum. “La pujada del preu de la llum està afectant molt a la restauració, és un tema que ens preocupa”. A diferència de l’Estat, el president agraeix molt el treball que s’ha fet des de les institucions municipals per ajudar al sector de la restauració de Terrassa. Ara caldrà veure quines com avancen les restriccions i mesures de seguretat de la Covid-19, i si aquest canvi d’hàbits de consum dels clients serà temporal o permanent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa