MónTerrassa
Nou projecte de l’Ins Santa Eulàlia per prevenir trastorns emocionals
  • CA
Presentació del projecte d’Especialització Competitiva Territorial de Terrassa
Presentació del projecte d’Especialització Competitiva Territorial de Terrassa | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, ha assistit aquest dijous a la primera de les visites de les accions que formen part del Projecte d’Especialització Competitiva Territorial de Terrassa (PECT), focalitzat en l’àmbit de la salut i que lidera l’Ajuntament de Terrassa.

La visita ha tingut lloc a l’Institut Santa Eulàlia, on el tinent d’alcalde ha conegut el projecte E-mocional.reg, que està duent a terme la Fundació Trastorn Límit amb l’objectiu de prevenir la desregulació emocional en l’adolescència, per evitar el desenvolupament de problemes relacionats amb la salut mental que poden resultar, a llarg termini, en greus problemes com el suïcidi i conductes hetero i auto-agressives.

Durant l’acte, el doctor Miquel Gasol, president de la Fundació Trastorn Límit ha fet una explicació del projecte, mentre que el psicòleg clínic Xero Gasol ha parlat dels aspectes pràctics de la implementació del currículum formatiu a les escoles i ha ofert una classe pràctica a una vintena d’alumnes de segon d’ESO.

Presentació del programa E-mocional a l'Institut Santa Eulàlia
Presentació del programa E-mocional a l’Institut Santa Eulàlia | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

A Terrassa s’han format en els darrers anys prop de 1.000 joves per prevenir trastorns emocionals i dotar-los de resiliència, alhora que s’ha instruït prop de 80 professionals de l’educació per dur a terme aquesta formació i detectar trastorns límits de personalitat. Aquest és el resultat de la tasca desenvolupada fins al moment per la Fundació Trastorn Límit a vuit centres de la ciutat, com una de les accions innovadores incloses al Projecte d’Especialització Competitiva Territorial (PECT).

El PECT és un projecte emmarcat en la RIS3CAT i en el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europeu, en un 25% per la Diputació de Barcelona i en un 25% amb capital municipal. El pressupost total és de 3.555.909,94 euros. Aquest projecte ha apostat pel sector salut i audiovisual com a estratègia d’especialització competitiva sota el paraigües del Parc Científic i Tecnològic Orbital.40, xarxa d’empreses i institucions innovadores de la ciutat que té per missió promoure el desenvolupament econòmic i social, fomentar la millora de la competitivitat empresarial i atreure talent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa