MónTerrassa
Un programa facilita la reunificació de famílies i infants tutelats

L’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Vallès Occidental ha començat a implementar de nou el programa “Caminar en família” aquest mes d’abril. L’objectiu principal és facilitar el retorn dels nens i nenes tutelats amb els seus progenitors el més aviat possible i sostenir la reunificació familiar un cop estan a casa. El programa s’està implementant per primera vegada de manera conjunta amb l’EAIA de Sabadell i Terrassa. Un total de 15 famílies de la comarca ja s’hi han pogut acollir, de les quals 5 pertanyen a l’EAIA del Vallès Occidental.

Aquest mes d’abril, l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Vallès Occidental ha començat a implementar el programa “Caminar en família” juntament amb l’EAIA de Sabadell i Terrassa. El programa té l’objectiu d’ ajudar a les famílies amb fills i filles d’entre 8 i 16 anys que es troben acollits en família o centre residencial, i que tenen un pronòstic de reunificació amb els seus pares i mares. S’ha començat amb la implementació dels mòduls 1 i 2 del programa, on es treballa la consciència de la mesura de protecció i l’aprofitament de les visites familiars. Estan participant en el programa un total de 15 famílies de la comarca, 5 de les quals pertanyen a l’EAIA del Vallès Occidental. El programa finalitzarà a finals del mes de maig i la valoració està sent molt positiva.

El 2017 va ser el primer any que l’EAIA del Vallès Occidental va començar a treballar amb aquest programa d’intervenció grupal, concretament durant els mesos de febrer i març. Van participar un total de 15 famílies dels municipis de Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Terrassa, Sant Llorenç Savall, Rubí i Badia del Vallès. Arrel d’aquesta primera presa de contacte, es va acordar continuar amb el procés d’implementació aquest 2018 donat que la valoració dels pares i mares, dels professionals del CRAE i els propis infants va ser molt positiva.

Nou comentari

Comparteix