MónTerrassa
El nou Centre Logístic de Biomassa del Vallès ja té data d’obertura
  • CA
El Consell Comarcal ha acollit una jornada sobre prevenció d’incendis forestals | CCVO

!--akiadsense-->

Aquest dijous el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació d’ADF de la comarca han signat el conveni de col•laboració anual entre les dues entitats en matèria de prevenció i preextinció d’incendis. La signatura coincideix amb l’inici, aquest divendres 15 de juny, de la temporada d’alt risc d’incendi. Aquest acord s’ha rubricat en el marc d’una jornada dedicada a la prevenció d’incendis i dirigida als ajuntaments de la comarca, on també s’ha anunciat que el proper 11 de juliol obrirà les portes el nou Centre Logístic de Biomassa de la comarca.

Aquest Centre permetrà recollir la fusta sobrant dels boscos i abastar de biomassa les calderes del Vallès Occidental i és una peça més de tota la tasca de prevenció d’incendis que es realitza. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha recordat que “per a la ciutadania vallesana els boscos són un element bàsic, lligats des de sempre a la nostra forma de viure: com a pulmó verd d’una àrea amb molta població, com a entorn on gaudir d’un lleure de proximitat, com a atractiu turístic, com a complement a les explotacions agrícoles, o, cada vegada més per la biomassa que proveeixen per ser utilitzada com a combustible renovable. Però la nostra comarca ha estat sempre una comarca vulnerable, amb prop d’un 60% de superfície forestal i amb una gran pressió als boscos”.

Amb el conveni signat, el Consell Comarcal fa una aportació econòmica de 6.000 euros a la Federació d’ADF, en concepte de col·laboració en les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarca del Vallès Occidental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa