MónTerrassa
Nota de la Federació Catalana dels Tres Tombs
  • CA

Benvolgut senyor,

El dia 14 el diari que vostè dirigeix, va publicar una notícia relacionada amb els Tres Tombs, titulada “Demanen una festa dels Tres Tombs a Terrassa sense animals”, signada per una associació contraria a la nostra festa, que conté alguna imputació que no s’ajusta a la veritat, en concret la següent:
“…es produeixen constantment accidents i morts de cavalls per atacs cardíacs, resultat de no poder gestionar l’elevat estrès que pateixen en aquestes celebracions…”

Aquest paràgraf és una afirmació mentidera, malintencionada i no fonamentada en cap dada, essent feta amb coneixement de la seva falsedat, per això pot ser constitutiva d’un delicte de injúries molt greu contra la nostra Federació.

Volem dir-li que des de la Federació Catalana dels Tres Tombs no podem acceptar acusacions i imputacions de maltractament animal fetes sense tenir les dades que sustentin les mateixes, per això, formalment demanem poder donar la nostra opinió respecta a la noticia i l’informem que demanarem una rectificació a les persones que han fet aquestes declaracions, per constituir un atac contra el dret a l’honor de la Federació, reconegut a l’article 18.1 de la Constitució Espanyola i de totes les entitats i persones que hi participem en la festa.

Tanmateix estem estudiant si cal interposar accions judicials per defensar l’honor de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

Què deia l’article

L’Associació Vegana de Catalunya demana a l’Ajuntament de Terrassa una festa dels Tres Tombs a Terrassa sense animals per tal de viure “unes celebracions lliures de patiment animal”. L’entitat considera inacceptable que es justifiquin i mantinguin aquestes festes apel·lant al seu suposat caràcter tradicional i defensen que els animals no s’han d’utilitzar com a recurs pel propi benefici o diversió. La popular festa dels Tres Tombs tornarà aquest diumenge 20 de febrer amb la tradicional cercavila i desfilada de cavalls, pero l’entitat ha escrit un comunicat on expressen el següent:

“Des de l’Associació Vegana de Catalunya, demanem a l’Ajuntament de Terrassa que no permeti que s’utilitzi èquids ni cap altre animal en la festa dels Tres Tombs ni en cap festivitat considerada com a tradicional. L’Ajuntament de Terrassa ha de vetllar per el seu benestar i estar en contra de qualsevol tipus d’esdeveniment que no garanteixi la seva protecció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa