MónTerrassa
Neix La Maleta de l’Aigua, un nou recurs educatiu pels infants de Terrassa
  • CA

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT) ha presentat aquest matí un nou recurs educatiu per als infants de la ciutat: La Maleta de l’Aigua. Es tracta d’un material pedagògic sobre la nova cultura de l’aigua, impulsat per la Taula d’Educació i creat per l’OAT, que vol ajudar al professorat i a l’alumnat a aprendre, reflexionar i gaudir sobre el bé de l’aigua a la ciutat. La presentació ha comptat amb la presència d’Eva Escribano, presidenta de l’OAT, Àngels Tripiama, i Emili Díaz, membres de l’Observatori.

Àngels Tripiama, Eva Escribano i Emili Díaz durant la presentació de l’activitat aquest matí | Laura Gómez

L’OAT, nascut arrel de la municipalització de l’aigua a la ciutat, ha creat aquesta activitat amb l’objectiu que l’alumnat de Terrassa conegui que “l’aigua és quelcom més que allò que surt de l’aixeta“, ha explicat Tripiama. La membre de l’Observatori ha afegit que volen que l’alumnat “sigui conscient que és un bé comú de gran valor, que s’ha de potabilitzar, traslladar i retornar als rius i mars, fent-ho d’una manera que la nostra petjada hídrica sigui la més suau possible”, així com impulsar l’educació per a la sostenibilitat.

En quant el contingut de La Maleta de l’Aigua, aquesta es subdivideix en dues maletes. La primera conté 28 llibres i contes que parlen de l’aigua “com un recurs al qual tothom en té dret, com a font de vida, compost químic i element del clima”, i abasten tots els cursos de primària. La segona conté 4 jocs: el Joc de l’Aigua de Terrassa, que és una adaptació de l’Oca on les caselles són imatges de la ciutat en format gegant (2x2mts); una capsa amb cinc trencaclosques; l’Esplaix, un joc d’endevinar paraules a través de mímica, definició o dibuix; i el Xip-Xap, un joc per completar frases.

El Joc de l’Aigua de Terrassa, inspirant en una Oca gegant | Laura Gómez
Alguns dels 28 llibres que estaran dins la maleta | Laura Gómez

La Maleta de l’Aigua està a disposició de tots els centres educatius de la ciutat en servei de préstec de 15 dies. S’haurà de reservar per correu electrònic o bé a través d’aquest enllaç. Una vegada confirmada la disponibilitat, el professorat haurà d’anar a buscar el material a ESEIAAT-UPC edifici TR10 Campus de Terrassa, i un cop passats els 15 dies, retornar-lo al mateix lloc.

L’OAT i la Taula d’Educació

Emili Díaz, membre de l’OAT i del consell administratiu de Taigua en representació de l’OAT, ha explicat que és molt important portar a la comunitat educativa la gestió de l’aigua, per aquest motiu es va crear la Taula d’Educació dins de l’Observatori, per crear una xarxa de col·laboració i complicitat per al desenvolupament dels valors de la nova cultura de l’aigua amb les escoles.

Per la seva banda, la presidenta ha afirmat que el projecte representa “un repte democràtic, un repte de valors, una oportunitat única per Terrassa i per un referent per altres ciutat del territori”. Ha recordat que es tracta d’un projecte que va “de baix cap a dalt”, on la participació ciutadana és fonamental, de tal manera que convida a totes aquelles persones compromeses amb el bé comú a col·laborar amb ells i a tots els centres educatius a gaudir de La Maleta de l’Aigua.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa