MónTerrassa
Es necessiten més donacions de sang per Nadal a Terrassa
  • CA

El Banc de Sang ha activat la campanya de Nadal per animar tothom qui pugui a donar sang abans de les vacances de Nadal, ja que les donacions diàries són insuficients per atendre l’augment de la necessitat de sang als hospitals, degut a la recuperació d’intervencions endarrerides per la Covid. L’objectiu de la campanya és que més persones s’apuntin a donar-ne en una de les èpoques amb menys donació.

Durant aquests dies, més de 2.000 pacients continuaran necessitant transfusions per als seus tractaments. “Avui tenim unes reserves de sang per a 7 dies, quan l’estat òptim és per 10-12 dies”, afirmen des del Banc de Sang. “El fred i les festes són elements adversos a l’hora de venir a donar i això fa que les reserves de sang baixin”.

A Terrassa, el Banc de Sang comptarà un any més amb la tradicional Llumineta del Donant fins el 22 de desembre, on hi podrà participar tothom qui vagi a donar sang, plasma, plaquetes o llet materna. La persona guanyadora serà qui triï el número coincidint amb les últimes 3 xifres del Sorteig de la Loteria de Nadal. El premi és una panera de Nadal, amb productes obsequiats pels col·laboradors: Mercat de la Independència, Els Xixonencs, El Celler del Cava, El Forn del Progrés i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Amb motiu de les festes, hi haurà una modificació en l’horari d’atenció: els divendres 24 i 31 de desembre i el dimecres 5 de gener l’horari serà reduït de 9h a 14h. La resta de dies l’horari serà l’habitual, de dilluns a divendres laborables de 9h a 20h. Recorden que cal demanar cita prèvia a través del web per evitar aglomeracions. Totes les persones que vagin a donar sang rebran una postal d’agraïment d’un receptor de sang. Sota el lema “Els millors regals són els que es fan amb el cor”, es repartiran missatges de set persones que han necessitat sang.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa