MónTerrassa
Un Nadal més sostenible repensant els àpats i les compres
  • CA

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental convida a tots els ciutadans de la comarca a repensar com celebrar les festes de Nadal, sobretot tenint en compte els àpats, les compres i la gestió energètica. Segons apunta l’ens vallesà, la generació de residus es dispara un 3% durant les festes de Nadal respecte la resta de l’any. Per tal que aquesta xifra disminueixi, ha publicat un seguir de consells per a les famílies.

Un Nadal més sostenible repensant els àpats i les compres | Consorci de Residus del Vallès Occidental

No cuinar en abundància i comprar només productes necessaris

Pel que fa als aliments, es recomana sobretot no cuinar en abundància i mesurar les quantitats per tal que no sobri menjar, i en cas que sobri, aprofitar-lo per a un altre àpat. En cas de menjar en un restaurant, endur-se el menjar restant a casa. També recomanen consumir fruita i verdura de temporada, i comprar fent una llista per estalviar diners i residus.

Pel que fa a les compres, des del Consorci apel·len a la ciutadania a comprar a comerços del barri. I abans de comprar un producte, preguntar-se si és del tot necessari, amb quins materials està fet, d’on ve, o si l’embolcall és reciclable. En aquesta línia, expressen que “el millor regal, probablement és immaterial” com un espectacle, un àpat, o experiències.

Per Nadal incrementa el consum d’energia a les llars

“Generem un 45% més de residus de vidre, un 23 % més de paper i cartró i un 5% més d’envasos lleugers, a més de l’increment en el consum d’energia”, apunten des del Consorci, que insisteixen a fer “un nadal amb cor i també amb cap”, per evitar accelerar la crisi climàtica. Durant les properes setmanes s’aniran desgranant els diferents consells a través de les xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa