MónTerrassa
MútuaTerrassa oferirà pel·lícules gratuïtes als nens hospitalitzats
  • CA

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa és un dels onze centres hospitalaris del nostre país que s’han adherit a la plataforma Film in Hospital. L’acte de presentació d’aquesta iniciativa que ofereix un catàleg amb més de 80 pel·lícules europees amb línies i gratuïtes per als infants que es troben hospitalitzats ha tingut lloc fins del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, segons informa l’Agència Catalana de Notícies en un comunicat.

Segons ha manifestat el reponsable de vendes i compres internacionals de Pack Màgic -qui coordina a Cayalunya aquesta iniciativa-, Alfred Sesma, l’objectiu d’Hospital in Film és ser “un laboratori de recerca” per estudiar “”quina forma es pot fer servir l’audiovisual per ajudar i acompanyar a les famílies que es troben a l’hospital i també per a connectar-los entre ells”. Alhora, es busca “oferir als infants que es troben en centres hospitalaris, l’oportunitat de gaudir del cinema i d’altres continguts audiovisuals”.

Aquesta iniciativa s’ha posat en marxa en sis països (Espanya, Suècia, Itàlia, Bèlgica, Eslovènia, Croàcia) i hi participen més d’un centenar d’hospitals, entre els quals ara també Mútua Terrassa. A Catalunya, també es podrà gaudir de la plataforma a: l’Hospital Universitari de Vic; Consorci Sanitari de l’Anoia; Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla; Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa; Hospital Sant Bernabé; Regió Sanitària Terres de l’Ebre; Hospital de la Vall Hebron; Hospital Germans Trias i Pujol; Hospital de Figueres, i l’Hospital Sant Joan de Déu.

Tria feta per experts en continguts infantils

Un cop fet l’adhesió a la plataforma, els hospitals adscrits disposaran d’uns codis que s’oferiran als infants ingressats perquè puguin tenir accés a les pel·lícules de manera gratuïta a través d’un aparell electrònic. Hospital in Film funciona de manera fàcil i intuïtiva, i el catàleg està ordenat per edats, idioma i durada. L’elecció de les pel·lícules l’han realitzat professionals de diferents països experts en continguts infantils, i s’ofereixen films exclusius que han tingut bona acollida en els diferents festivals europeus. Així, algunes de les pel·lícules que estan disponibles són: Ocells de pas, Les malifetes de l’Emil, L’hivern i la primavera al regne d’Escampeta o Al sostre del món.

“Volem que es converteixi en un instrument addicional de suport emocional i constitueix una oportunitat per contribuir a una millora sensible en l’atenció a la salut des d’una perspectiva integral”, ha subratllat Sesma.

Film In Hospital és un projecte internacional, cofinançat pel programa Creative Europe-MEDIA de la Unió Europea, fruït de la cooperació entre 6 entitats: BUFF (Suècia), JEF (Bèlgica), Kids meet Art- Sedmi Kontinent (Croàcia), Il Nuovo Fantarca (Itàlia), Kinodvor (Eslovènia i Drac Màgic – Pack Màgic (Espanya).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa