MónTerrassa
MútuaTerrassa se suma de manera original al Dia Europeu sobre l’aturada cardíaca
  • CA

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa s’ha adherit a la celebració del Dia Europeu sobre la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca i ho fa d’una manera original i divertida. Des del passat 24 de setembre, i fins aquest dijous, 14 d’octubre, els professionals sanitaris de l’equipament poden participar en un concurs pel qual es busca el vídeo en format Tik-Tok més atractiu que promogui la pràctica correcte davant d’un cas d’aturada d’aquest tipus.

Aquest divendres, dia 15, en la jornada prèvia de la celebració del Dia, es publciaran a les xarxes corporatives de l’entitat els vídeos que han estat prèvicament pujats a la xarxa social Tik-Tok. Aniran agrupats sota el hashtag #salva1vidaMT i es vol aconseguir d’aquesta manera la màxima difusió. Posteriorment, el jurat format per professionals del Comitè d’Aturada Cardiorespiratòria i dels Serveis Corportatius de Comunicació decidirà quin és el vídeo guanyador.

El Dia Europeu sobre la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca se celebra cada 16 d’octubre des de l’any 2013. L’objectiu és sensibilitzar a la societat envers l’aturada cardíaca i alhora promoure que l’aprenentatge de la Reanimació Cardiopulmonar (RCP) pot salvar vides i que aprendre les tècniques per fer-ho és senzill i no té límit d’edat. Des de l’OMS i el Consell Català de Ressucitació s’ha animat als centres sanitaris perquè els professionals promoguin accions de sensibilització cap a la societat, ja que les malalties cardiovasculars constitueixen la primera causa de mort en el món occidental i, entre elles, destaca la mort sobtada cardíaca.

Cada dia es produeixen 10 aturades cardíaques a Catalunya i bona part de la població desconeix com actuar davant d’aquests casos. Mútua Terrassa dur a terme diverses accions de sensibilització no només entre els seus professionals sinó també per als infants i joves. A més de simulacres en espais públics i oberts a la ciutadania, una de les darreres iniciatives va ser un taller que es va dur a terme a l’escola d’hoquei del Club Egara, on professionals de medicina i infermeria de la UCI, Urgències i Pediatria van donar als nens i nenes consells i recomenacions sobre com realitzar una reanimació cardiopulmonar de manera adequada.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa