MónTerrassa
MútuaTerrassa acull una jornada sobre els reptes en cirurgia toràcica
  • CA

MútuaTerrassa acull aquest divendres, dia 13 de maig, la I Jornada d’Anestèsia i Reanimació en Cirurgia Toràcica. Des del servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina Preoperatòria i del Dolor de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), l’objectiu és “abordar els principals reptes i particularitats en aquest àmbit”. Juntament a una quinzena de professionals de l’HUMT, hi intervindran experts de l’Hospital Clínic, l’Hospital Gregorio Marañón, el Parc de Salut Mar i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

La benvinguda, que està prevista a l’Edifici Docent a les 8.30 hores, anirà a càrrec de la Dra. Esther Calbo, directora assistencial de l’Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) i el Dr. Marc Bausili, cap del servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina Preoperatòria i del Dolor de l’HUMT. Acte seguit tindrà lloc la conferència inaugural, la qual se centrarà en els principis de la formació d’Anestèsia en el quiròfan de Cirurgia Toràcica i anirà a càrrec de la Dra. Carmen Unzueta, anestesiòloga i referent en la matèria.

A continuació s’abordarà el preoperatori -en termes de valoració preanestèsica i prehabilitació en Cirurgia Toràcica-, l’intraoperatori -situació actual de la Cirurgia Toràcica, reptes i singularitats de l’anestèsia en l’esmentat àmbit i ventilació mecànica protectiva- i el postoperatori -analgèsia i complicacions en Cirurgia Toràcica-.

Tallers i simulació

La jornada també contempla la presentació de tres casos clínics interactius, els quals han estat compilats per part d’alguns dels ponents amb la voluntat que els participants puguin nodrir-se del coneixement compartit entre tots els professionals.

La darrera part de la sessió està reservada als tallers i la simulació. En aquest sentit es duran a terme dues simulacions conduïdes per professionals de l’HUMT així com dos tallers, un centrat en els dispositius de via aèria (tubs de doble llum i bloquejadors bronquials) i l’altre relatiu a la sonoanatomia de la paret toràcica (bloquejos i ecografia pulmonar).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa